Stockholmsjenna

Vila i frid

Igårkväll innan jag gick och la mig så fick jag den väldigt tråkiga nyheten om att lilla Pommaq inte finns mer i livet. Det började med lätt kolik, som slutade med tarmvred. Veterinär var på plats och försökte hjälpa honom innan de skulle köra honom till kliniken, men han fick bara mer och mer ont och det slutade med att han fick somna in i Maddes famn.

 

Kolik är verkligen hemskt. Det kan gå väldigt väldigt fort och det kan vara svårt att se hur pass ont hästen har i vissa fall (t.ex kallblodiga raser och islandshästar har visat sig ha en större smärttröskel). Och tyvärr är det många hästar som dör i kolik. Lika som att  kolik är väldigt vanligt och drabbar nästan alla hästar i Sverige någon gång i livet.

 

Mina tankar är hos Madde. Jag beklagar sorgen. Pommaq var en underbart fin och snäll häst. Jag minns det mycket väl dagen han kom till dig. Och ni fick 6 underbara år tillsammans. Vila i frid Pommaq

 

Gammal bild från 2008 när jag red Pommaq. Det var ett år efter att han kom till Madde (då var han oinriden).

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats