Stockholmsjenna

Meetinghelg

 

I somras var vi iväg på ytterligare ett meeting. Det var bara sambon och jag som åkte, vilket jag inser är väldigt skönt när det väl vankas tävling. Det är så mycket annat som ska fixas och donas, så då är det skönt att man bara är två vuxna som är iväg, Vi åkte iväg torsdagen och kom fram på kvällen till tävlingsstallet. Fixade i ordning boxens samt gick promenad med Kalle när vi kom fram. Därefter åkte vi direkt till boendet där vi skulle bo under helgen och gjorde oss redo för morgondagen.

 

 

Morgonen därpå åkte vi till stallet tidigt på morgonen för att morgonfodra Kalle och gå promenad med honom. När man är på meeting så sköter man alla fodringar själv och hästarna har ju ingen hage att gå ut i, så då gäller det att va ute och promenera hästen flera gånger så den får röra på sig. Annars blir det alldeles för mycket stillastående i boxen.

Efter att vi också fått i oss frukost så joggade jag Kalle lite på den öppna banan innan han fick äta lunch. Senare på eftermiddagen var det dags för start.

 

 

Vi hade verkligen fruktansvärt varmt väder denna helg! Det var över 30 grader varmt (i skuggan!) hela helgen, och det tog verkligen på både häst och ryttare i denna värmen. Första dagen lyckades vi få en alldeles för kort framridning då de var 20 minuter tidiga i tidsplaneringen. Jag hann enbart skritta och trava innan start. Kalle var väldigt seg och jag fick verkligen kämpa på inne i banan. Lättare sagt än gjort i denna värme! Jag lyckades även med konsten att rida en egen väg på programmet då jag helt fick black out inne på banan. Typiskt… Kommentaren från domaren var: ”Bra kämpat i värmen! Mer energi genomgående för en bättre eftergift”.

 

 

Dag 2 kändes det bättre och jag kom ihåg programmet. Men energin saknades fortfarande, dessutom var det fortfarande så varmt och kvavt väder. trots att molnen var mörkare. Kommentaren då var: ” Trevlig uppvisning! Blir stundtals svag i sin bjudning. Mjukt ridet!”.

Egentligen skulle vi startat en tredje dag, men vi tog beslutet att stryka oss då Kalle inte kändes helt i form plus att det var så himla varmt den helgen. Istället rullade vi hem morgonen därpå efter frukosten.

 

 

Förutom allt promenerande och fix på tävlingsplatsen så hann vi även med lite annat. Både lunch & middagar på stan, glass på kajen och en liten fisketur hann vi med 🙂 Skönt att kunna kombinera både tävling och nöje under samma helg.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats