Stockholmsjenna

Torsdagens hoppträning

Skärmavbild 2013-06-28 kl. 08.21.34

 

Torsdagens hoppträning gick så himla bra! Åh, det var så kul att hoppa igen. Vi var bara 4 st då de flesta andra är iväg på bete med sina hästar & så nu. Så det vart rätt mycket hoppning. Vi körde lite linjer samt styrka under passet.

Började med att travhoppa fram på lite olika linjer på mitten övningen innan vi tog allt i galopp. Hero var superfin och vi brukar ha dt svårt att hoppa på böjt spår och dogleg linjer, men han fixade det helt galant på träningen och hoppade bra.

Hoppade sedan studs-ett galoppsprång-studs långsidan också innan vi la ihop allt till en bana.

 

Då vi hoppade allt rätt mycket i början innan vi la ihop allt till en bana, och Hero är lite i en semestermode så vart han rätt mör. Kände hur bakbenen vart möra och vek sig lite ibland. Så jag valde att bara hoppa en kort runda till (tog då bara mitten linjen samt studs-linjen) när vi vände på banan.

 

Första rundan hoppade vi: bågen på medellinjen uppåt (åt samma hålla som pilarna visar på bilden), svängde vänster och hoppade studs-linjen, och avslutade med oxern. När vi sedan red vår andra runda så vände vi bara på det så vi hoppade bågen på medellinjen åt andra hållet., hoppade studs-linjen åt andra hållet och avslutade med oxern.

 

Tränaren var jättenöjd med oss båda, och jag var supernöjd med Hero. Han hoppade jättefina språng, och även de i gruppen sa att han såg väldigt fin ut. Så himla kul!

Det slog mig även mitt under träningen att han inte ”travar-travade” en enda gång utan behöll sin galopp hela tiden, bytte galopp och skötte sig helt galant. När jag red an första hindret på andra banrundan så tänkte jag att ” Fan vad fin min lilla travare är som gör allt det här i galopp som om han aldrig haft det svårt med galoppen!”. Det är helt klart framsteg!

 

BOAJZUhCYAAlE-f.jpg-large

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats