Stockholmsjenna

Stel med duktig Hero

Nyss hemkommen från stallet, det var verkligen så skönt för själen att träffa Hero igen. Han har varit saknad!

Eftersom det halvt blåser storm ute idag så vart det ett pass i ridhuset. Senaste gångerna jag ridit där har han varit väldigt pigg, men han verkar ha lugnat ner sig då han varit lugn med medryttaren. Och idag var han riktigt lugn. Skönt att han är tillbaka!

 

Han kändes dock lite stel. Så dagens arbete gick ut på att jobba igenom honom. Jobbade mycket med övergångarna halt-trav för att han skulle aktivera bakbenen ordentligt och inte släpa på dem. Det tog ett tag, men han vart riktigt fin efter några gånger. Övergångarna gjorde jag lite här och var i ridhuset: på volt, serpentiner, längst mer fyrkanten, på diagonalen osv. Jobbade även med att han kvickt skulle framåt för den framåtdrivande skänkeln och snabbt men avslappnat ner till halt.

 

Det som var skönt en bit in i passet när jag hade fått med bakbenen var att han vart väldigt avslappnad så jag fick honom att gå i en lite lägre men ärlig form & kvar på tygeln. Kände verkligen hur ryggen arbetade, vilket såklart ledde till en bra känsla.

 

Fortsatte dock med övergångarna samt galoppfattning och därefter en kort galoppsträcka innan jag gjorde en övergång ner till trav igen. Jobbade dvs. mer med fler galoppfattningar & kortare galoppsträckor än få galoppfattningar och fler/längre galoppsträckor.

 

Avslutade sedan med lite längre (stegmässigt) och lägre (form) trav innan jag skrittade av och avslutade passet helt.

 

Är nöjd med Hero, även fast han var rätt stel och det tog ett litet tag att få igenom honom ordentligt utan att bogen fladdra iväg eller att han luta/genade. Hero är en häst som verkligen kräver en aktiv ryttare som har koll på alla delar och dessutom är kvick med hjälperna.

 

Funderar dock på att låta honom stå imorgon och bara gå en promenad eller longera lite för att sedan stretcha och känna igenom honom ordentligt.

 

1

Men man bara älskar denna fina häst! Skrattade lite åt honom idag då han inte reagerade när det föll in snö från ridhustaket och rakt på honom när jag red, utan han fortsatte gå kvar avslappnad på tygeln. Medans när vi gick tillbaka till stallet så skyggade han för en grop i marken som blivit snöfylld… Knäpphäst! <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats