Stockholmsjenna

NH ska börja tränas i tid

Under sportlovet fick vi några riktigt soliga och härliga dagar. Men trots det var det lite kyla i luften så det krävdes ull underställ under byxorna.

En av dessa soliga dagar hängde vi i stallet. Det var vilodag för Kalle så vi red inget den dagen. Men Wille var lika glad för det.

Jag jobbar mycket med NH tillsammans med Kalle. NH står för Natural Horsemanship och handlar mycket om kommunikation, relation och ledarskap. Otroligt nyttigt och något som alla behöver öva på.

Det fick även William öva på denna dag. Vi gick först en promenad med Kalle och sedan gick vi in till ridbanan där William fick ta över grimskaftet.

William fattade direkt grejen och körde lite start & stopp med Kalle. Dvs. att Kalle började gå när William bad honom om det och att Kalle stannade när William gjorde det. Sedan tog William egna intiativ och började leda Kalle till olika saker som stod på ridbanan.

Jag blev väldigt imponerad över att se deras relation. Hur lyhörd och försiktig Kalle var med William. Och hur William med självsäkerhet ledde runt Kalle som om han gjort det flera gånger tidigare.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats