Stockholmsjenna

När glöden är som bortblåst

Som jag skrivit tidigare så har min motivation varit som bortblåst, och pga. olika omständigheter så har det såklart drabbat mig och Hero. Jag har inte haft någon lust alls och allt vi gjort har känts helt onödigt. Men nu är motivationen tillbaka igen, och det känns riktigt bra!

Det kan vara svårt att få tillbaka motivationen när det väl är nere på botten. Vi alla har olika sätt att hantera situationer och olika knep att få tillbaka motivationen i ridningen. Vissa behöver en vän/partner/tränare som kan pusha en lite extra och som tror på en, andra finner motivation av att se när andra tränar/tävlar osv. Knepen är oändliga!

Jag hittade tillbaka min motivation på flera sätt. Bland annat av att se dokumentärer som Ryttareliten och Ryttarprinsen. Det fick mig att drömma vidare och skapa nya mål. Ett annat knep som funkar väldigt bra för mig är att blicka framåt några månader: och skapa mål: Vad är det som händer? Träningar, tävlingar, kurser? Hur vill jag att vår form ska vara vid en viss tidpunkt? Det är däremot viktigt att man inte skapar alldeles för stora och orealistiska mål. Annars är chansen stor att man är nere på botten igen om man inte lyckas uppfylla dessa.

Ett annat väldigt enkelt men (för mig) effektiv motivationhöjare är att kolla på bilder som höjer motivationen. Här är två collage jag för några år sedan satte ihop, och de funkar lika bra än idag när motivationen tryter.

 

1 2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats