Stockholmsjenna

När allt slit lönar sig

 

Igår var det veckans hoppträning för Jennie. När jag red fram så tyckte jag att Hero kändes väldigt stötig i steget. Och genast vart jag nojig i och med att han har sprickorna i hoven… Så både Minna och Jennie fick agera ”kolla om han är halt” men som tur var så var han inte det! Och från att ha känts konstig så vände det helt…

 

Hero var väldigt väldigt pigg. Kände att han bara gasade på och jag jobbade stenhårt med att få honom lugn. Något som en f.d ridlärare till mig sa förut var att man ska tänka ”lugn” för det smittar av sig väldigt bra på hästen i och med att man omedvetet blir lugn och avslappnad i kroppen utav att bara tänka. Så den metoden körde jag på Hero, samtidigt som jag använde all extra energi till att få honom att jobba med den.

 

Vi började med att rida över några travbommar som låg på backen. Men Hero var lite halvt loj där. När vi sedan gick till travbommarna som var upphöjd till vartannat så var han jättefin. Jag ställde mig automatiskt upp i fältsits över bommarna på första försöket och märkte att det fungerade mycket bättre på honom. Så jag körde på det resten utav övningen. Vilket jäkla steg han bjöd på! Den hästen kan allt trampa när han vill 😉

 

Efter det gick vi över på galoppbommarna som var upphöjda vartannat. Och Hero gjorde det som om han inte gjort något annat i hela sitt liv. Helt klockrent. Förra veckan hade vi problem med högergaloppen då han svajade en del. Jag övade en del på det när jag hoppade i lördags och igår fick jag verkligen bevis på att träningen gav framsteg. Han har aldrig någonsin varit så fin i högergaloppen! Och dessutom så höll han rätt galopp hela tiden utan att hålla på och byta.

 

Avslutade sedan med att hoppa några skutt på långsidan med räcke-bom-bom-räcke. Och även där gick han helt klockrent. Jag var själv väldigt fokuserad, tittade rakt fram, satt rakt och hade en bra framåtbjudning.  Och högern var helt underbar!

 

Vi båda fick en massa beröm utav tränaren och hon hade bara gott att säga om oss. Dessutom så sa hon att hon sett en stor förändring i min ridning. Att jag blivit mycket mer stabil och har  en bättre ridning. Det märktes att jag tränat väldigt mycket på det!

Så himla kul när allt slit verkligen lönar sig!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erika

  Vilken tur att de inte var någon hälta.
  Åh sen att träningen gick bra. 🙂

  Ibland inbillar man sig gärna saker speciellt när man ser något som spricka eller annat.
  Jag trodde Raski var halt igår.
  Hon kändes as konstig, medans idag var hon super mjuk o följsam så ingenting där heller, sköönt. 🙂

stats