Stockholmsjenna

Kycklinghoppet

1

 

I måndags var vi ju med på Kycklinghoppet när det arrangerades på gården. Otroligt kul när det händer lite aktiviteter som man kan vara med på 🙂

Hero och jag har ju inte varit igång för ordentlig hoppning på ett tag. Så vi ställde upp och hoppade i måndags enbart för lite banhoppningsträning. Vi hoppade först en runda på 70 cm, sedan en till runda där vi höjde några hinder till 90 cm, resterande var kvar på 70 cm.

 

Hero hoppade bra, men vi behöver få in mer känsla tillsammans. Nu är det ju alltid så att hoppning är en färskvara. Om man hopptränar regelbundet så får man in känslan i kroppen för avstånd och språngkurva. Just nu är inte jag som ryttare där efter den långa vilan. Vi har ju bara hoppat ca. 4 gånger på ett halvår… Och Hero behöver mer kondition och muskler. Ibland vart han liiite vinglig och tappade galoppen. Men det är bara att kämpa vidare!

Linda i stallet filmade våra rundor och efter att jag tittat på dem så har jag analyserat och ser precis vad vi behöver träna på samt vilka olater jag dragit på mig under mitt halvår utan hopptränare. Så nu får jag skärpa till mig! Tur att jag anmält mig till träning för en A-tränare nästa vecka (mer om det sen..).

 

Hero var iallafall otroligt lycklig och älskade att få hoppa igen! Högt över, gärna snabba svängar och fullt ös! Bjuder på några bilder från filmen här nedan. Kolla på bilderna på honom mellan kombinationen, kan man hitta en lyckligare häst? 😀

 

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika Pettersson

    Härligt! ?
    Bra med filmer så man kan se efteråt hur de gått ibland stämmer ju inte känslan man haft utan de ser bättre/sämre ut på filmen, men bra att veta vad man ska träna påå.

stats