Stockholmsjenna

Hoppträningen

Först red vi fram dem i trav och red över travbommarna. Hero skötte sig riktigt bra här!
Sedan galopperade vi och galopperade över galoppbommarna – hindret -galoppbommarna. Här trodde jag att Hero skulle krascha rakt in i galoppbommen efter hindret, men de gjorde han inte. Däremot så ökade han en heldel efter hindret.

Här fortsatte några rida över bommarna, medans vi andra gick på galoppbommarna på andra sidan.
I vänster varv gick det super! Jag var supernöjd med Hero. Men däremot i höger så började han tramsa sig lite innan. Sedan när vi väl kom över första bommen så tog han det seriöst och galopperade på bra.

Sedan avslutade vi passet med att gå på serien med travbommar och sedan travhoppa de lilla krysset och landade i galopp och därefter låta dem galoppera lite lugn efteråt.

Det var ett nyttigt pass då vi jobbade mycket på att hästen skulle gå rakriktad och i balans, vilket faktiskt är bland de svåraste man kan göra (dvs. att få hästen ordentligt rakriktad).

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. fridan

    kul övningar och bra med! speciellt den med travbommar och sedan ett kryss! 🙂 kalle har så bråttom till hindren så borde funka bra på honom :)sv: hahah jo men det regnar nog rätt ofta när vi tävlar faktiskt 😛 iaf så har det ofta regnat innan annars om det inte regnar just när vi är där! :)ja men prova med nubb, om du inte tror att han drar ned vaxduken och får i sig nubben 🙂

stats