Stockholmsjenna

Hopptränat

Drog fram lite bommar och två socketbits-hinder idag i ridhuset. La 5 bommar på marken med 1,10 meter mellan. Mellan sockerbitshindrena var det 21 meter.

 

Eftersom det var så kallt ute idag så var jag noga med en lång uppvärmning så att han vart ordentligt varm. Mycket trav, lösgörade mellan bommarna och sedan värmde jag upp ordentligt i galoppen med lite tempoväxlingar där även jag växlade med min sits. Började med att stå upp, och tänkte på att vara avslappnad och riktigt följsam och avslutade med att sitta ner och jobba lite mer i galoppen.

 

Tog en kortare paus innan jag började rida på bommarna. Gick endast på några gånger innan jag nöjde mig då han var så fin.

Började sedan hoppa enstaka hinder och vände sedan in på en volt direkt efter hindrena. I början drog han lite på framåt, men efter ett tag fattade han övningen och var riktigt mjuk och fin.

 

Gick sedan vidare till att hoppa raksträckan på 21 meter. Red normalt på 6 språng. Så jag varierade mig lite med att korta galoppen och rida på 7 språng, samt länga galoppen och rida på 5 språng. Det var rätt svårt att korta galoppen då han gärna drar på lite på raksträckor.

Men vi lyckades! Och han var jättefin.

Jag var riktigt nöjd med högergaloppen idag. Då han i tisdags vart lite vinglig på raksträckorna och tappade bakdelen lite. Men idag var helt väldigt stabil, framåt och helt rak. Och dessutom hoppade han hela övningen i rätt galopp utan att byta mitt i.

 

Hoppade inte jättemånga skutt. Eftersom han var så fin så nöjde jag mig fort. Travjobbade honom lite efteråt och red som på en åttvolt mellan sockerbits-hindrerna och flyttade honom lite för skänkeln. Han var jättefin och alert. Och på slutet var han så mjuk och fin, att han aldrig känts bättre!

 

Är så nöjd med träningen, och med Hero. Han är precis som jag så himla ambitiös! Han är verkligen helt perfekt för mig.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats