Stockholmsjenna

HLR- event

Igår var jag på ett HLR-event. Ett event där vi lärde oss & stärkte våra kunskaper i att rädda liv ❤

 

 

Jag var vid flera tillfällen nära på att börja gråta, då det enda som snurrade runt i mitt huvud var scenerna när jag hittade min sambo död i ett hjärtstopp. Hur jag med min gravidmage i ett trångt utrymme försökte lyfta hans livlösa kropp på 100kg (tilläggas att han var 2m lång), och hur jag påbörjade HLR medan jag ringde 112.

Det är läskigt hur man minns allt. Jag minns hans bleka hudfärg, jag minns hur hans hand såg ut, jag minns jeansen, färgen på hans t-shirt, jag minns hur jag hörde mitt eget hjärta slå snabbt, jag minns ljudet av att höra min luft fylla hans lungor. Jag minns ljudet av hjärtstartaren när den inte fick hans hjärta att slå. Jag minns ambulanspersonalens blick när de såg mig och min stora gravidmage.

Jag är självklart påverkad av den erfarenhet jag varit med om. Jag hade innan min sambo dog gått två HLR-kurser och nu har jag gått ytterligare två kurser till. För varje kurs blir jag mer och mer självsäker och modigare. Jag vet att jag kan va med och rädda liv även fast det var försent vid det tillfälle jag varit med om❤ Mitt råd till er alla är att gå på en HLR-kurs. Tillsammans kan vi alla rädda liv!

 

Tack till LOPPI, Trygghansa, Scandic Sverige och Life In Mind.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats