Stockholmsjenna

Hjälp från er läsare!

Igår var jag iväg på ett möte på dagen. När jag åkte hem från stan så började det smådugga lite. Var inne i centrum och shoppade lite snabbt och när jag kom ut igen så var det världens regn storm! Det kändes bokstavligen som isbitar som smattrade mot en när jag stod och väntade på bussen hem.

 

Som tur var så plockade pappa upp mig vid busshållsplatsen så jag slapp gå hem. Gick snabbt ut med hunden och sedan vidare till stallet. Hero var verkligen helt genomblöt! Dessutom så såg jag att han fått en stor hovspricka på sin redan dåliga hov. Suck…

 

Så det vart ingen ridning igår. Utan jag pysslade istället med honom i 2 ½ timme. Mycket borstande och pussande. Kastade på honom hans Amigo Jersey Cooler från Strömsbergsgård medans jag mockade och fixade då det hade regnat in lite genom hans yttertäcke.

 

 

Men en fråga till er läsare. Har ni något bra tips mot spruckna hovar? 

Tipset om att ge biotin behöver ni inte ge. För det får han redan sen flera år tillbaka. Mer akut-tips.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  En häst i stallet (min gamla foderponny) hade väldigt spruckna hovar för något år sedan. Det vi gjorde med hennes hovar då var att doppa en hov i taget i en hink med vatten, sedan pensla på med hovolja. Detta fungerade riktigt bra och idag har hon inga problem alls med sprickor!:)

 2. Anonym

  Min häst har också spruckna hovar, fick tipset att verkligen skrubba dom
  dagligen så all lera försvinner från sprickorna, annars expanderar dom och blir större.
  Sen smörjer jag med en hovolja som skyddar ytskiktet

 3. Cathrine

  Det finns ett ”nagellack” som man duttar på nederkanten av hoven/sömmarna ca 1 gång i veckan som lägger sig som ett skyddande lager samtidigt som det är vårdande. Kanske kan hjälpa? Det heter tuff stuff hovstärkare.

stats