Stockholmsjenna

Heros nya framsteg!

Jag och Hero hade en riktigt lyckad ridtur idag.  Hero är som jag tidigare nämt på bloggen, väldigt svårriden ute i skogen. Han tycker inte alls att det är kul utan bara läskigt. Vi har tränat väldigt mycket på det och det har gått bra i omgångar. I julas tog vi tillomed tag i Polishästträningar för att få honom van vid olika ”läskiga” situationer.

Idag tänkte jag då att jag skulle försöka mig ut på ridslingan då han på sistonde bråkat en del när man försökt rida ut där. Men eftersom det regnade när jag skulle rida så tänkte jag att jag bara håller mig på travbanan. Men för att komma till travbanan så måste man rida förbi gången som leder till slingan.
Så jag red med långa tyglar (skrittade fram honom) och tänkte inte direkt på att styra. Tills han helt plötsligt svänger ner själv mot slingan (kan tillägga att han brukar hoppa runt och bråka redan när man försöker svänga ner dit i vanliga fall). Så jag hängde bara på och tänkte att han själv får gå på och att jag bara kan stärka till med hjälperna om han börjar tveka sen.

Men till min förvåning så gick allt så himla bra!! Han gick bara på och visst var han lite små rädd och lät och tittade på allt. Men han tvekade aldrig utan han gick bara på. Inga tvärstopp alltså!

När vi sedan tagit oss runt halva slingan så brukar han vara så uppe i varv att han brukar iprincip dra iväg mot travbanan för att kunna gå hem. Men jag försökte med att styra honom bort från öppningen till travbanan så att han fortsatte framåt på ridslingan och han började inte bråka där heller utan gick bara på.  Snacka om nöjd ägare på hästryggen! Satt nog och log som ett fån.

Som belöning fick han en massa äpplen när vi kom hem och han fick även busa av sig i galopp på rakan som ligger på slingan.

Såå stolt över honom! 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. fridan

    åh, jag blev helt glad när jag läste ditt inlägg här!!! vad kul att det gick så bra, ditt jobb har gett resultat 🙂 han känner nog sig mkt mer säker nu :)sv: mjo fick jobba ordentligt på träningen men sen gick det ändå rätt okej 🙂

stats