Stockholmsjenna

Gårdagens hoppträning

1

 

Igår var det tisdag, och varannan tisdag är det ju den efterlängtade hoppträningen för Kaspar. Jag & Hero har varit lite i en svacka i hoppningen på sistone, men det känns som att det börjar släppa nu.

Däremot så började träningen med att Hero vart vääääldigt upprörd…

 

Det vattnades i ridhuset så när vi skulle in vart en häst lite motsträvig och kastade sig ut och mot Hero. Hero fick lite panik och vart väldigt upprörd när den andra hästen kickade och hade sig bakom honom. Så Hero tog saken i egna händer och galopperade hemåt. Jag hade inte en chans att få stopp på honom! Även fast han inte galopperade fort utan mer på stället och skuttade fram så varje gång jag försökte få honom att lugna sig och stanna så stegrade han sig. Jag försökte göra tvärtom och faktiskt lätta och få honom att gå framåt i skritt men så fort jag lättade i tygeln så galopperade han på hemåt. Fanns lixom inget stopp.

Tillslut lyckades jag ”fickparkera” honom när en bil kom och i resningar fick jag kasta mig av.

När jag gick upp till ridhuset igen med honom så var jag beredd på att han skulle vara hemsk att rida…

Efter en ordentlig uppvärmning så vart Hero väldigt lugn och fin istället. Det var tur att man var tvungen att tänka lite under gårdagens övningar så att vi båda hade fokus på uppgifterna.

Vi började med att galoppera på volt över en sockerbitsbock (1/5 och 7 på banskissen nedan). Sedan gick vi över till att hoppa lite på serpentinbågarna innan vi pussla ihop allt till en liten bana där vi hoppade några delar för sig först.

Här nedan är en liten banskiss, jag har satt siffrorna på den sidan där man rider an mot hinder så det är lättare att förstå från vilket håll man kommer.

 

2

 

Hero skötte sig riktigt bra, ibland kom vi lite fel på hinder, ni vet såna där halvsprång. Men sånt händer. Men överlag var han riktigt duktig och både jag och tränaren är nöjda! Och jag var imponerad de gånger han gjorde byten i galoppen. Och att han orkade galoppera hela träningen! Vart ändå att vi var igång i mer än 1.5h och mycket (!) galopp!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats