Stockholmsjenna

Fredag den trettonde

Idag är det fredagen den 13:e för den som mot all förmodan missat det… Vi missade det inte kan jag säga. Jag började dagen med morgonfodring i stallet. Väntade in en i stallet som skulle rida sin häst innan jag tog ut dom andra hästarna. Väl påväg ner till hagen märker jag hur den ena hästen börjar dansa runt lite och verkar uppstressad. Hero hajar till och jag vänder mig om för att se vad det är för något och ser hästen komma mot oss i full galopp. Förstod då att något måste ha hänt eftersom han kom lös ner till hagen.

 

Min första tanke var: vad gör jag nu? Och sen gick tankarna bara in på att behålla hästarna jag höll i lugna så inte dom också slet sig. Lösa hästar inne i stan på Djurgården med en massa bilar och annat är inte direkt ett drömscenario. Jag lyckades iallafall ha Hero lugn och stabil och gick fram mot hagöppningen med hästarna jag höll i. Såg samtidigt till att den lösa hästen följde efter oss, även fast han travade runt lite här och var och bilar åkte förbi.

Lyckades öppna grinden till hagen, fick in hästarna plus den lösa hästen och sen var det bara att släppa loss hästarna och stänga grinden igen då jag misstänkte att hästarna skulle bralla iväg. Sagt och gjort, hästarna barlade iväg med bockar och i full galopp eller ja, alla hästar förutom Hero. Han stod snällt kvar och väntade på sin morot som han vet att han alltid får när man släpper ut honom i hagen. Haha, snacka om att man just i det tillfället var glad över att ha en snäll och lydig häst. Hade ju kunnat gå illa om även han fick bråttom med att bralla iväg och om man inte hann släppa dom samtidigt.

 

Det som hade hänt (varför hästen var lös) var att han hade sprungit rakt ut från boxen när ägaren hade öppnat boxdörren. Det kom som en chock för ägaren och det förstår jag helt klart. Och jag hade själv fått en sån panik om Hero hade kommit lös mitt i stan… Men tur i oturen att allt gick bra. Men en påminnelse om att det var fredagen den 13:e fick vi…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anette

    Bl a av den anledningen jag ALDRIG tar fler hästar samtidigt när jag går ut till hagen. Vi får inte ens göra det hos oss, vilket jag tycker är bra, av säkerhetsskäl.

    1. stockholmsjenna

      Svar: Fast nu var det ju så att pga. att en blev ensam i stallet (vilken någon alltid måste bli om man tar dom en och en) så sprang den över ägaren och ut till dom andra hästarna. Dom hästarna jag höll i som jag ledde ut höll sig på sin plats och slet sig inte. Hade det varit så att jag tog dom en och en, hade den kanske ändå rymt ut och då hade det varit ännu mer problem då jag inte hade varit i närheten av hagen och kunnat släppa in den. Då hade den nog snarare dragit ner stängslet och då hade vi garanterat haft tre lösa hästar.

stats