Stockholmsjenna

Flytt till nytt stall

 

I slutet av Januari flyttade Kalle till ett nytt stall. Kändes vemodigt att lämna bästa Kalvsviks Ryttarcenter där vi trivts väldigt bra, men ibland får man testa lite nytt och jag är säker på att det inte var sista gången vi besökte Kalvsvik. Under flyttdagen var William hos sin mormor och morfar medan jag och min sambo körde flytten. Vi hade verkligen inte (!) tur med vädret denna dag… Storm med vindbyar på 18 meter/s och is/snö på vägarna. Men som tur var gick flytten bra och Kalle såg väldigt stolt ut när vi kom fram till nya stallet.

 

 

Det är många som frågat varför vi flyttade och anledningen är för att jag blev tipsad om detta nyöppnade stall av en vän som står där. Den största skillnaden mellan stallen är rutinerna. För min del har jag haft lite ont i magen över att jag 5 dagar i veckan snor hagtid från Kalle eftersom jag alltid är ute dagtid. I nya stallet går han ute mycket mer vilket jag ser som en fördel för en äldre ponny. Och med ökad hagtid gör att han också får grovfoder 5 gånger per dag istället för 4 gånger per dag, vilket såklart också är en fördel 🙂

 

 

Första tiden i nya stallet har fokuset varit på att vänja in Kalle via nya rutiner, nya människor, ny hagkompis, ny miljö och vid nytt underlag. Kalle har skött sig väldigt bra och anpassat sig snabbt. Lite läskigt såklart de första dagarna men det gick snabbt över. Han har även gått ensam i hage sen hösten 2020, men nu har han fått en ponnykompis som han går med.

 

 

I ridningen har fokuset varit vid att succesivt vänja honom vid nytt underlag samt ny miljö. Jag har tagit en del promenader i området, longerat på utebanan (som har underlag som inte fryser) och vid ridning i ridhuset har det varit kortare pass med lägre krav.

 

Tycker det är viktigt att försöka göra det till en bra övergång när man flyttar till nytt stall, vilket jag personligen tycker många missar att tänka på och har lite för bråttom fram (som med allt annat med). Better safe than sorry, lika bra att skynda långsamt och va försiktig i början så man förhoppningsvis slipper problem senare 🙂

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats