Stockholmsjenna

Energitjuv

Ny vecka. Jag hoppas verkligen att denna veckan kan ge mig mer energi än vad förra veckan gjorde.

Jag har precis kommit på något som dagligen tar energi från mig. Det är att jag fortfarande inte riktigt kommit i ordning i hemmet. Jag flyttade tillbaka till Stockholm igen när William var 2 veckor gammal. Att med en två veckors bebis flytta från 104kvm till en lägenheten på drygt 44kvm är en stooor skillnad i yta. Var tusan lägger man alla saker? Inte nog med att man dessutom fått en bebis och en massa nya prylar.

I somras var min räddning att jag bor i en trea och William var så liten än för att använda sitt rum, så det fick bli ett tillfälligt förvaringsrum.

Men i höstas fick han sitt eget rum och det var dags att sälja av, skänka bort och tänka till när det gäller hur man ville ha lägenheten möblerad.

Nu är den saken äntligen klar förutom sista fixet i Williams rum. Men det stora problemet är typ alla småsaker och förvaringen till det…

Det som tar min energi är saker som inte har sin plats i lägenheten än. Jag blir tokig på att jag ibland har saker som inte har en plats, så står det exempelvis på bordet innan jag hittar tid att ens finna en plats. Men sen står det i vägen på bordet, så den får stå på ett annat ställe så länge, och sen måste jag flytta tillbaka den osv. Känns som att timmar går åt att bara flytta runt på saker som inte har sin plats i lägenheten.

Ibland känns det även som att när man äntligen hittat plats till alla saker, då kommer det in nya saker i hemmet. Haha, blir snart tokig! Snart skänker jag väl bort allt jag äger bara för att bli av med problemet. Nä, men smarta förvaringslösningar måste jag hitta typ så fort som möjligt så jag slipper lägga ner en massa energi på att bli irriterad på att sakerna inte har nån plats. Ska även skänka bort en massa bebisleksaker som William hade när han var nyfödd och som han vuxit ifrån. Haha, åh, varför har man ens kvar sånt? ??

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  44 kvm?? Det är verkligen inte stort om ni har två sovrum. Jag har bott på 22 kvm men då var jag själv. Kommer precis ihåg det där med att man inte vet vart man ska förvara saker. Jag valde att sätta upp hyllor från golv till tak. Sen köpte jag snygga lådor att sätta in. Det som användes sällan kom högst upp. Sen får man försöka hitta skåp som slukar massa grejer. Hoppas du hittar nån bra lösning till erat hem.

  1. stockholmsjenna

   Ja ? Men supersmart byggt så lägenheten känns större. Så det funkar bra så länge det bara är William och jag och när han är så liten som han är. När han blir äldre får man kolla efter större boende. Men vi har båda sovrummen som är lika stora. I mitt sovrum har jag har en stor 180 säng och 4 garderober, men det är typ det som får plats där. Williams rum upplevs större än mitt eftersom det är mer öppen yta där. Ett lite onödigt stort badrum har vi med. Sen ett rum som är kombinerat kök/vardagsrum men även det smart byggt med öppen yta ? Och så hallen såklart där jag har en garderob där jag satt in trådbackar och hyllor som hittills fått sluka alla prylar.
   Har också funderat på hyllor men har dessvärre redan satt upp en hel del tavlor/fotografier ?

stats