Stockholmsjenna

En pojke och hans ponny

 

Jag vet inte vem som var lyckligast över att W är tillbaka i stallet: Kalle eller William?

Kalle gnäggade hela 5 gånger när han fick syn på W och W gick med ett leende hela tiden och skulle pussa på sin älskade ponny. Pga. COVID-19 har vi begränsat antal personer per häst i stallet vilket är anledningen till varför W inte varit med i stallet på ett tag. Han har verkligen tjatat om att få följa med och oj så lycklig han var när han äntligen fick det.

 

 

William har alltid velat hjälpa till mycket i stallet, enda sen tiden jag hade Pink. Han vill packa höpåsar, fylla på¨hinkar med kraftfoder, borsta & pyssla, mocka osv. Däremot är tålamodet hos en 3,5 åring inte det längsta så han är inte direkt den som står och exempelvis borstar i evigheter. Men det blir väl bättre sen 😉

 

 

Något W däremot vill göra i evigheter är att rida. När jag tror att han ska va nöjd brukar jag fråga om vi ska gå tillbaka till stallet. Men nej, han vill rida mera. När han red sist (under sportlovet) blev det både en sväng i ridhuset där han ville trava och sedan gick vi en sväng utomhus på en slinga runt hagarna som vi har.

 

Vi har fokuserat en del på att W ska känna sig bekväm med att rida, trava samt då och då ridit över lite bommar. Nu har vi även börjat öva på att hålla tyglarna rätt samt öva på hur man bromsar och får hästen att gå framåt. Med W vet jag att det bästa är att ta allt lite lugnt och steg för steg utan att det blir för mycket på en gång. Vilket jag som undervisat på ridskola vet att många yngre barn behöver. Ofta kan det gå lite för fort fram för vissa, speciellt de yngre barnen i gruppen (och de lite äldre som är mer försiktiga av sig), vilket jag tror ofta är anledningen till varför barnet inte vill mer och slutar på ridskolan. Det viktigaste är att barnen ska få göra det i sin takt, det ska vara säkert och tryggt.

 

 

W tyckte det var kul att få öva lite och jag tyckte han tog instruktionerna väldigt bra! Och jag som saknar att jobba som ridlärare på ridskolan, fick en ännu större saknad efter det. Men det är tur att jag har W att lära ut till och till min hjälp världens bästa ponny.

Mitt mammahjärta verkligen smälter när jag ser W och Kalvin ihop. Så gulliga mot varandra båda två.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats