Stockholmsjenna

Dressyr på en pigg häst!

Idag struntade jag i mina knän och gick upp till ridhuset för att rida ett dressyrpass. Och det är väl ingen hit att rida när man hade ont i knäna plus på en pigghäst som trippade på stället efter att bara ha stått en hel helg. Men det gick helt okej.

Jobbade mycket på att han skulle lyssna på mig och inte bara springa på. Så jag jobbade med tempoväxlingar, främst med att minska tempot och sedan att öka utan att han skulle springa ifrån mig.
När han lyssnade på mig så gick jag in på olika volter och jobbade med honom där, främst att han skulle spåra ordentligt och samtidigt ha en fräsch framåtbjudning.  Där fick vi lite problem då han var så jäkla stel! Så vi la ner mycket tid på det.
Galopperade sedan litegrann åt båda hållen. Och innan jag skulle skritta av honom så arbetade jag med halter så han verkligen var lydig och lugn. Gick superbra!

Skrittade sedan av ett tag och pratade med en annan från stallet som också ska vara med i samma lokala tävling som mig. Hästen hon rider har blivit så himla fin nu! Hoppas att det kommer att gå jättebra för dem!

10 (2)
saknar hoppningen! Måste börja hoppa mer igen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M L I

    Jag gillar att du verkligen kan glädjas åt andras skull =) Jag har stött på SÅ många hästägare som bara bryr sig om sitt eget..

  2. hanna

    fin bild!sv: det är helt sjukt! visst jag förstår om det är många som ringer och driver med dom att dom skadat sig, och det är ju helt stört att man kan vara så idiotisk. för dom måste ju ta alla samtal på allvar!

stats