Stockholmsjenna

Bra träningspass med markarbete

Hade ett bra träningspass idag. Började med att skritta runt hagarna med J (hon jag jobbar hos) som var ute och red på sin ena häst.
Bestämde mig sedan för att rida på utebanan så att de kunde fixa i ridhuset. På utebanan står det en hoppbana framme, dock så var några hinder på väldigt låg nivå, ca 30-40 cm, eftersom unghästen reds där tidigare idag. Så jag bestämde mig för att markarbeta honom lite i galopp över dem inför hoppningen imorgon. Fick även hjälp utav min chef som gav mig tips och råd hela tiden vilket jag är så tacksam för! 

Hero var riktigt pigg och fräsch, nästan lite för pigg.
I början när jag hade hoppat lite och skulle galoppera en lång raksträcka så drog han ner huvudet mellan frambenen och körde en hel bockserie. Jag studsade runt där i sadeln som en lös vante, men det är tur att man har bra tramp i stigbygeln och bra balans så att man satt kvar. Men snacka om lycklig häst över att få galoppera och hoppa lite!

Hoppade lite ungefär på ”klockan”, fast med 3 st hinder. Eftersom Hero var så pigg och galopperade på rätt starkt och fort efter varje hinder så tränade vi på att komma in lugnt och att han får trycka ifrån lite mer. Jobbigt tycker Hero, men väldigt nyttigt!
Nöjde mig efter ett tag när det gick superbra då jag inte ville trötta ut honom för mycket. Det är ju trots allt hoppträning imorgon!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elina

    Det hade jag inte gissat, är han efter Big Spender?Eileen är efter Mack the Knife och undan Magie May. Hon har haft två föl innan jag köpte henne, varav ena tränas av Åke Svanstedt idag och har gått rätt bra på sistone. Dock ökar det ju bara hennes avelsvärde som travare och inte något som ridhäst. 😛

stats