Stockholmsjenna

Bra dressyrpass

Jäklar vad det stormade ute på Ekerö idag. Kändes som att man skulle blåsa bort! När jag hörde rykten om att regnet skulle falla ner efter kl. 16.00 så fick jag lite bråttom. Så jag började med att hämta in Hero och lät honom stå i boxen ett tag innan jag pysslade med honom inför ett ridpass. Ville verkligen hinna klart i stallet innan regnet kom.

Borstade Hero rätt länge och drog av lite päls som han fäller just nu. Han ser lite ut som en välanvänd raggsocka just nu när vinterpälsen släpper. Längtar tills den är borta och han ser sommarfräsch ut! 🙂

Gick upp i stormen till ridhuset för ett dressyrpass. Började med att mjuka upp honom ordentligt med lösgörande övningar samt jogga honom rätt länge. Efter en skrittpaus efter uppvärmningen så jobbade jag mycket med tempoväxlingar. Hero var väldigt på alerten och var kvick på mina hjälper. Fick en så himla bra känsla att jag bara satt och log. Så himla härligt var det! 😀

 

1

 

Jag hade även släpat fram två bommar med 3m emellan som vi använde vid galopparbetet. Speciellt i högergaloppen som jag tycker blivit lite platt nu när han tappat en del muskler där. Men man får kämpa på så är man tillbaka igen! Men han kändes ruskigt fin mot slutet i både vänster och högergaloppen och han kämpade på bra.

Stackarn var sedan jättekissnödig när vi avslutade passet så efter avskrittningen fick vi skynda oss hem så han kunde kissa i boxen. Lite jobbigt är det att han är ”för fin” (kan ju skvätta upp på benen) för att kissa i ridhuset…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Haha han kissade ju senast jag red, stod säkert nån halv minut eller så haha, stackarn ? fina Hero! <3

stats