Stockholmsjenna

Avramlingstårta

1

 

Detta låg i fikarummet i stallet för någon vecka sedan. Jag tyckte det var lite kul med ”avramlingstårta” då jag inte sett det på länge i stallarna. När jag var yngre var det alltid ett måste och jag minns att vi väldigt ofta på ridskolan vart bjudna på avramlingstårta, speciellt när jag gick i hoppgruppen. Men jag har en känlsa av att avramlingstårtan inte riktigt lever kvar i traditionerna i varken privatstallar eller ridskolor nu för tiden, har jag rätt eller fel?

Brukar ni bjuda på/äta avramlingstårta i stallet/ på ridskolan?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Katarina

  På ridskolan var det obligatoriskt! Nu är det ju lite svårare, när jag tränade hoppning kom vi ju från flera olika stallar.. Hemma i vårt lilla stall tror jag inte att jag ramlat av faktiskt men händer det på en lektion där får jag nog bjuda på tårta ändå!

 2. Soffan

  Jodå, mina elever bjussar minsann på tårta när de har ramlat av. Inte de allra minsta barnen kanske. De har lite dispens. Och inte exakt tårta nödvändigtvis, men de bakar kladdkaka eller cupcakes eller så. Mycket trevligt för ridfröken! *hittar på extra svåra övningar så att de faller av ofta* ?

 3. Janne

  Hej,,jo när jag red på nacka ridklubb i mitten o slutet på 80 talet så fanns det lite olika saker,tårta el tex en flaska vin till vår festen,,grillade o så,en mkt trevlig fest,,först en rejäl ridtur o sedan grillen,,men sedan har jag inte varit med om sådant,blev privat ryttare på 90 talet,,kungsgården i sthlm,

 4. Anette

  Jodå, på vår ridskola lever det kvar! Det ramlas i och för sig av väldigt sällan, men när det väl gör det så blir det tårta. ?

stats