Stockholmsjenna

AktivitetsPoints med ViktVäktarna

I samarbete med WW ViktVäktarna

 

Måndag, vilket betyder vägningsdag och ny vecka för mig med WW ViktVäktarna. Senaste två veckorna har varit lite kämpiga när det gäller maten då det varit både födelsedagsfirande, tårtor, brunch mm. Men, så fick det bli och nu får jag ta igen det1

 

På sistone har jag funderat en del på motion. Eller ja, det började med att jag låg sjuk förra veckan och fick ångest över hur lite jag rörde på sig. Jag har ett stillasittande jobb och har inte riktigt hittat tid över till att träna (svårt att få den tiden när man är 100% ensamstående och förälder på heltid).. Men jag har satt som mål att ta minst 30 minuter dag till motion utöver vardagsmotionen.

 

 

Jag började titta lite i min app om hur jag rör på mig och ser att det är väldigt varierande, men det jag la märke till var de dagar jag jobbar på ridskolan. Oj, va många steg jag tar då. Jag snittar ca. 17.000-19.000 steg per dag de dagar då jag håller lektioner. Helt plötsligt fick jag sån motivation och pepp! Tänk att jag går så många steg/dag när den enda skillnaden jag gör jämfört med en vanlig dag, är att jag rör på mig i ridhuset medan mina elever rider. Ni hästtjejer vet nog vad jag menar; det är flytta bommar/koner, hämta spö, förflytta sig för att stå bra till vid olika övningar, gå bredvid ekipaget för att ge feedback, hjälpa till vid uppsittning mm.

 

 

Nu ska jag testa med att öka mina AktivitetsPoints till 100 AP/vecka (målet jag satt tidigare är 31 AktivitetsPoints/vecka) och försöka klämma in fler promenader i vardagen för att se om resultatet blir bättre de dagar då jag inte jobbar på ridskolan.

 

Vi har sån fantastisk miljö ute på Djurgården där vi bor. Perfekt för promenader!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats