Stockholmsjenna

Hoppträning

Måndagens ridpass gick ju sååå bra. Tisdagens mindre bra. Hero har varit lite gallig i bak, troligtvis pga. allt nytt som dyker upp i hagarna som de trycker i sig (och ev. åldern såklart). Jag velade väldigt länge på om jag skulle vara med och hoppträna eller inte. Man får ju lixom tänka på att Hero trots allt är en travare som varit travtränad och han är hela 18 år nu. Däremot så visste jag att gallorna går ner ju mer han rör på sig.

 

En timme innan träningens start bestämde jag mig för att vara med. Pratade lite med tränaren och vi tog beslutet att jag skulle vara med till en början och sen får vi se hur det känns.

 

Red fram Hero och han var rätt alert. Han var ”normal” pigg så det var skönt. Däremot så kändes han lite stel i höger bak. Vi tog det väldigt försiktigt och jag hoppade några linjer. Var med i 30 minuter och sedan tyckte jag att det räckte när de skulle höja upp hindrena. Tränaren tyckte också att det var klokt att avsluta där eftersom Hero faktiskt hoppade väldigt bra när piloten på ryggen var koncentrerad på övningarna.

 

Vi hoppade en hel del på volt, som är min och Heros svåra sida. Jag har alltid sen ponnytiden haft svårt att hoppa på volt, och sen har Hero det svårt att ens gå dressyr på volt, så när det blir hoppning så är det ju ännu svårare. Men han gjorde det bra och verkligen försökte! Så jag är nöjd med honom.

 

Pysslade rätt mycket med honom efter ridpasset och han verkade nöjd med tillvaron 🙂

 

1

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Escapingreality

    Låter väldigt klokt av dig, bra att man kan sänka kraven de gånger man känner att hästen inte är helt kry eller pga av ålder. Det är ju bäst både för ryttare och häst att avsluta när det fortfarande går bra!

stats