Stockholmsjenna

Lastträning och hopptävling

Skärmavbild 2013-10-14 kl. 10.00.33

 

Igår vart det en lång dag i stallet. Åkte dit redan vid 13.30, mockade och fixade när jag kom dit och sedan var det dags att lastträna Hero lite tillsammans med Jacki.

 

Hero visade lite utav sin envisa sida, vilket han inte gjorde förra gången. Men han var ändå väldigt duktig. Denna gång lastade vi med mellanväggen på sin plats, dvs. smalt. Och det gick bra det med. Vi övade även på att ta upp bakbommen så att det skulle kännas för honom som om man skulle stänga bommen. Problemet då är att han backar ut så fort något är bakom honom. Men sista gången innan vi nöjde oss så stod han faktiskt kvar.

Små framsteg är bättre än ett stor bakslag! 

 

När vi hade lastat klart så packade vi saker och lastade sedan in Licthie för att åka iväg på hopptävlingen på Ågesta. Men… Bilen startade inte. Lite smått panik satt vi där och visste inte vad vi skulle göra. Jag kände mig rätt så hjälplös då jag själv inte har körkort eller bil så jag kan verkligen nada om bilar.

Det slutade med att Jackis pojkvän fick komma ut med hans bil, och så åkte vi iväg till Ågesta. De på tävlingsplatsen lät även Jacki flytta sin start till nästsist i klassen istället för nr.9. Så det var jättesnällt!

 

Tävlingen gick inte som vi hade tänkt oss. Jag förstår att Jacki var lite tagen efter allt som hade hänt under dagen, så ridningen vart inte helt 100% som förra gången. De vart alldeles för dålig galopp, och då passade Litchie på att stanna. Jättesynd då hon hade fina språng över hindrena. Men det var trots allt deras andra lokala tävling, och man måste göra ”misstag” för att lära sig. Nu är det bara att träna träna träna och bli bättre. 🙂

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats