Stockholmsjenna

Känslosam sortering

Undra om det här möjligtvis kan bli den effektivaste veckan? Jag kanske kör slut på mina batterier såhär innan jul 😛

Idag har jag hunnit med jobb och filminspelning, en snabb vända på stan för ett ärende som skulle lämnas in och sedan tillbaka hem igen för frukost/lunch/middag, lite flyttpackning, förberedelser för morgondagen och nu har jag äntligen satt mig ner i soffan för att kolla på serier någon timme innan läggdags.

 

Det som jag är mest nöjd med för dagen är hur jag lyckades orka med att ta tag i alla pärmar, mappar och pappershögar som jag bara lagt ner i en förvaringslåda. Jag hatar (!) verkligen papper. Men idag tog jag tag i det. Rensade vad som kunde kastas och la allt i rätt ordning i rätt pärm/mapp. Insåg att jag efter flytten tänker ta och skaffa bara pärmar istället för mappar och ha allt i varsin pärm. Blir lättare att bläddra i när man ska hitta rätt papper.

 

Förutom att sorteringsarbete är ganska tråkigt så har det blivit en känslomässigt jobbig punkt för mig. Varje gång dyker kuvert, brev, papper, bilder mm. upp som påminner som Sebastians död. Det är rättegångspapper, papper om faderskapet, papper om dödsbo, begravning, gravrättsinnehavning (är det ens ett ord?), dödsorsak mm. Varje gång det dyker upp något som påminner om honom blir det som att livet stannar upp i någon minut. Ibland kommer jag på mig själv sitta och bara stirra blint på pappret, ibland lägger jag snabbt undan det i rätt hög för att slippa fundera, ibland läser jag noga igenom det för att förstå, minnas. Det är med andra ord ganska energikrävande.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats