Stockholmsjenna

Helgen

Snart är ännu en helg slut. Fast här finns inge ångest över det. För mig är det snarare ganska skönt att helgen är över. Helger är nämligen våra tråkigaste dagar på veckan.

Det kanske låter knäppt. Men det blir nog lätt så när man är ensamstående. På helgerna umgås ju alla med sin egen familj när partnern är ledig från jobbet och vänner som inte har barn/är föräldralediga gör saker dom också med sin partner eftersom då är dom båda lediga från jobbet och faktiskt får tid ihop. Det har jag helt förståelse för och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är lite avis. För det är jag.

 

Jag tror visserligen att det blir lättare ju äldre William blir. För då kan man faktiskt hitta på mer saker med honom. Sen blir det nog en helt annan sak när han börjar på förskolan och då helgerna säkert blir mer heligt. Nu blir det mest att man rullar vagn för att faktiskt komma ut och inte sitta hemma en hel helg. För mer än så finns det inte direkt att göra. Det är även lite sådär halvkul att sitta på ett café/en restaurang bland alla andra helgfirande barnfamiljer. Även fast jag aldrig är ensam eftersom jag har lilla W, så känner man sig ändå lite ensam. Men som sagt, det blir nog bättre snart 🙂

 

IMG_8293

 

Så, vad har vi då gjort i helgen? – Promenerat. Haha. I lördags tog vi faktiskt en långpromenad från Norra Djurgården till Södra Djurgården och där promenerade vi bort till Blockhusudden. Blev en mils promenad. Vädret var ju helt fantastiskt i lördags. Hade det inte varit för att jag behövde rulla hemåt igen för att W behövde äta mat så hade jag fortsatt promenera längre ut på Djurgården.

 

IMG_8311

 

På kvällen blev det Melodifestivalen, men missade hälften när jag nattade W. Kollade på en film och gick sedan själv och la mig.

Idag fick det bli en hemmadag. Hade så mycket att fixa hemma efter att ha varit borta halva dagen igår. Min pappa kom över och lekte lite med W innan han skulle iväg på annat. Perfekt för mig, så jag passade på att byta lakan, städa och plocka undan, tvätta lite osv. medan William lekte med sin morfar.

 

När Williams morfar sedan åkte igen så fortsatte jag att leka med W innan han fick äta mellis och sedan tog vi en eftermiddagstupplur. Blev så knasigt när vi vaknade igen. Jag skulle egentligen inte sova med honom utan bara ligga bredvid tills han somnat. Men självklart somnade jag med. Så när vi vaknade var jag så förvirrad och trodde det var mitt i natten eftersom det var så mörkt ute och i lägenheten. När jag såg att klockan var 17.15 så trodde jag i nån sekund att vi hade sovit i ett helt dygn (!) tills jag insåg att jag har en bebis. Skulle aldrig ske att man sover i ett dygn 😉

Upp från sängen och sedan fixade jag middag till både W och mig innan det ganska snart blev dags för nattingsrutinerna igen. Tycker tiden går så fort mellan middag-nattning. Känns som att man inte hinner med något typ.

 

Nu sover W sen någon timme tillbaka. Jag har passat på att städa lite till, svarat på mail och nu tänkte jag kolla lite på nån serie innan jag också lägger mig under täcket för att försöka få lite mer sömn.

Hoppas ni haft en fin helg! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cissi J

    Låter som en mysig helg. Men förstår dig. Känner så oxå är ensam o nu har barnen flyttat hemifrån. Så blir mycket ensamma helger man vill ju inte störa vänner med familjer. Så skönt med jobbet??
    Kram Cissi

    1. stockholmsjenna

      Svar till Cissi: Åh, kan tänka mig att det blir ensamt när barnen flyttat hemifrån med. Känner precis som dig att man inte vill störa vänner med familjer. Känns bara som att man skulle tränga sig på när dom väl får lite familjetid under helgerna. Kram ❤️

stats