Stockholmsjenna

Lillens säng

Nu är lillens säng helt klar. Jag velade länge mellan att ha sänghimmel eller inte. Efter lite rådfrågning av mina instagram-följare så bestämde jag mig för att testa med sänghimmel för att se hur det blev. Tyckte det blev helt okej, så det får va så för stunden. Sen får man se sen hur praktiskt eller opraktiskt det är att ha den där. Dessutom är den kittad med bäddset ”Satin Gold Crown” från Summerville och Sebastians hundnalle ”Misou” (som han hade när han va liten) ligger redo i sängen för att hålla lillen sällskap.

 

Det finns ju lite olika åsikter om huruvida det nyfödda barnet ska sova i spjälsäng eller inte. Min personliga åsikt är att jag kommer försöka låta lillen sova i sin egen säng från början.

 

D1A94555-C3B4-44C8-B65C-687209CFAC72

 

Sängen är en Stokke Sleepi (mini) och den har hjul så den kommer dels stå tätt intill min säng, så han både kan se och höra mig. Tanken är att jag kommer flytta bort sänghimlen åt sidan (den kan spännas fast med snören nertill) så han verkligen kan se mig utan att (förhoppningsvis) känna sig instängd eller ensam.

Eftersom sängen har hjul så är den även smidig att kunna rulla ut från sovrummet till exempelvis vardagsrummet om lillen vill sova i sängen och en själv exempelvis vill va i vardagsrummet eller köket.

 

Sen är jag VÄL medveten om att alla barn inte vill sova i egen säng. Så självklart finns en ”plan B” och jag har sen typ januari en Sleepyhead deluxe babynest som han kan sova i som jag isåfall har bredvid mig i min säng.

När vi åker till Linköping så har vi även där en vagga och ett babynest som vi fått som gåvor från Sebastians vänner.

 

Jag är redo! Frågan är om lillen i magen snart också kan va det? 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janet

  Du kommer få mer frihet om bebisen inte MÅSTE sova PÅ dig… så gillar den egen säng och får massor av närhet övrig tid så kommer det bli kanon. Sen vet man aldrig vad bebisen gillar hihi… men med tanke på återhämtning osv för dig och sömn så vore väl det jätteskönt att bebisen gillar sin fina säng. Vår son sov med oss första veckan sen i egen säng och i sin vagn som vi hade vid soffan och rullade in i sovrummet. Gjorde så till han var 1,5 år sen ville han plötsligt sova med mig!

 2. Sofie

  Hej!

  Din blogg har blivit nominerad i tävlingen Årets Babyblogg 2017 av dina läsare. Vi har gått in i nästa tävlingssteg och nu är det dags att samla röster! Be dina läsare rösta på dig här: http://blog.babyshop.se/arets-babyblogg-2017/, använd gärna det grafiska materialet som finns tillgängligt under fliken Badges på tävlingssidan!

  De fem bloggar som har flest röster den 11/6 klockan 23.59.59 går vidare till Juryomröstningen! Du har chans att vinna 5000 SEK att handla för i vår webbshop samt tillgång till vårt instagramkonto med över 34.000 följare i en vecka!

  Lycka till!

  /Sofie på Babyshop

stats