Stockholmsjenna

Heros första lokala hopptävling

Kom hem från tävlingen för väääldigt länge sedan. Men somnade som en stock efteråt.

Tävling idag gick bra.  Hero var väldigt nervös, vart lös i magen och jättetittig.  Men han skötte sig såå himla bra. Mycket bättre än förra lokaltävlingen då han vart så nervös att han drog iväg på framridningen och började kicka mot andra hästar. Det här var hans första lokala hopptävling och dessutom första lokala på utebanan och då är det mer att titta på. Exempelvis tyckte han att det var väldigt (!) konstigt att det stod transporter på travbanan. Så konstigt tyckte han att det var att han tvärnitade på ena långsidan mot travbanan för att titta. Som tur var så hade jag inte fått startsignal än.

Dagens mål: Han ska komma runt banan på något sätt. Han ska helst inte vägra, men okej om han river MAX 2 hinder.

 Men hur gick det då?

Framhoppningen: Han kändes seg men tittig. Dock så hoppade han bra, om en några gånger lite för tidigt. Tog 3 hopp på kryss, ett på räcke och 2 på oxer.

På Banan:  Som jag skrev tidigare så var han tittig och hann tvärnita engång (ej på hinder såklart) innan startsignal. Han tyckte det var konstigt med transporter på travbanan. Efter startsignal så var han väldigt duktig. Jag valde att ta det lugnt och tog ut svängarna och vägarna. Han fick bra bjudning en bit på hindrerna men saktade sedan in de sista m. för att han tittade mycket på hindrerna. Brydde mig inte så mycket eftersom jag kände att han ändå lyssnade på mig. Fick in bra svängar och bra språng. Jag kom i galopp mot hindret men han fick själv välja gångart, dvs. om han valde att bryta av till trav så var det okej då jag vet att han gör det för sitt eget bästa isåfall och klarar iallafall va att komma över.
Vi kom runt felfritt, men däremot eftersom jag red så pass lugnt och inte drev på utan tog ut svängarna och lät honom titta på hindrerna så fick vi tidsfel på 6 sekunder.

Resultat: Felfri ritt med tidsfel.  Klassen var en A-bedömning.

Jag känner mig riktigt nöjd och jag struntar i tidsfelet. Det var trots allt hans första lokala hopptävling och hans första lokala på utebana. Han skötte sig jättebra för att vara så tittig och nervös. Många sa också att han var så himla duktig som ändå var så lugn och fin fasten han var osäker. Och det håller jag helt med om. Tycker han gjorde ett superjobb som lyssnade på mig även i de stunder han verkligen inte visste om han skulle hoppa eller inte.

Linneas mamma tog jättefina bilder från idag så såfort jag fått bilderna så kommer de upp på bloggen! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. fridan

    WEEEII grattis!!! jag hade på känn att det skulle gå bra 🙂 duktiga hero som hoppar fastän han är nervös! vissa hästar blir ju helt blockade! och jag tycker du gjorde klokt i att rida lugnare och stora vägar 🙂

  2. Jessica

    grattis grattis 😀 kul att det gick så bra!! 🙂 visst är det så.. hällre rivning än vägran.. men man vill ju såklart inte få något av det men ah.. ^^

stats