Stockholmsjenna

Grymt bra träning

Trots influensa så var jag med på hoppträningen igår. Jag och Hero var dock ute på en kortare skritt-tur innan hoppträningen för jag tyckte att han var lite tjock i ena benet (hans lymfangit ben), men  samtidigt så är han alltid lite tjockare där plus att han stått några dagar nu.

 

Vi var bara 3 st i hoppgruppen vilket var ruskigt skönt. Nu är det dags för oss att börja hoppa banor eftersom tävlingssäsongen sätts igång. Igår hade vi en liten övning som testade distanser och lite svängar. Hindrena som är ritade på lilla banan här nedanför stod som de gjorde, däremot så hoppade vi olika banor hela tiden (därav färgerna på siffrorna. däremot så hoppade vi fler olika banor men jag orkade inte rita upp alla).

Det som gjorde övningen svår var att vårt ridhus endast är 19m brett, och vi hade ställt hindrena väldigt långt in, så det hela vart väl ca. 17 m brett och sen kortade vi av banan till ca. 50 m. Så det vart rätt tight att svänga upp på alla hinder längst med ”klockan”/”varvet runt”.

 

Hero skötte sig ruskigt bra. Han var helt lösgjord och fin i kroppen och enligt tränare (jag kände ju bara känslan..) så hoppade han typ en meter över hindrena med värsta ryggen. Han tyckte att det var latcholajban att hoppa bana!

 

När vi hade hoppat klart för dagen och tränaren skulle prata med oss om hur det gick så fick Hero bara en massa beröm. Hon tyckte han var så fin och lösgjord. Hon berömde även hans galopp till skyarna och sa att den var helt perfekt idag. Det enda vi ska öva på är lite mer svängar så att vi båda är med på vart vi ska. Hon sa sedan att ”Hero så himla arbetsvillig och samarbetsvillig. Det räcker med att du säger till honom att *såhär gör vi* och han lyssnar och svarar med att ställa upp till 110% på dina signaler”. Och jag håller helt med henne. Han är så himla snäll, och känslan jag fick efter ena rundan igår var helt oslagbar. Då var jag 100% koncentrerad, hade en plan redan när jag red in på hinder nummer 1, och Hero vara hängde på och ställde upp med att göra det jag bad om.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats