Stockholmsjenna

Gårdagens ridpass

Igår åkte jag ut till stallet lite senare på kvällen. Pyssla rätt länge i stallet innan jag pyssla och fixa i ordning Hero för ett ridpass. Det hann bli rätt mörkt så hans reflextäcke åkte på. Skrittade fram på travbanan, men då det endast var 2 grader ute så höll jag på att frysa ihjäl! Red upp till ridhuset istället och red där.

 

Vart mycket skritt och eftersom vi travat Hero nu i en vecka så körde jag mycket övergångar. Började med att rida 1-2 minuter skritt – travade några varv – 1-2 min skritt – trav några varv. osv. Jobbade mycket med att mjuka upp honom då han var lite stel åt vänster. Red väldigt mycket serpentiner och volter i bågarna.

 

Hero var väldigt fin att rida, även fast han var väldigt pigg och nervig. Det märks att han har överskottsenergi. Avslutade sedan passet med att galoppera lite i lätt sits på långsidorna i båda varven.

 

Det känns alldeles underbart att äntligen få komma igång med ridningen ordentligt! Det är lixom en del utav en som fattas när man inte får rida och träna som man brukar.

 

1

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Gud vad roligt att komma igång med ridningen igen. Det är verkligen något som saknas när man inte får rida ?

stats