Stockholmsjenna

Gårdagens Pay and Jump

Igår anordnade vi i hoppsektionen Pay and Jump på gården. Vi hade helt klart tur med vädret med strålande sol hela dagen! Vädret gör ju så mycket för att saker och ting ska bli bra.

Jag hann vara med själv och hoppa, dock så vart det 60 cm för att jag skulle hinna tillbaka när andra i hoppsektionen skulle hoppa. Det gäller ju att byta av varann.

Min plan som jag hade tillsammans med min tränare var att fokusera på galoppen. Jag rider ofta i ett undertempo och i samlad galopp i hoppningen. Vi har övat på att få mig att våga lätta lite på handbromsen och våga rida på. Så det vart ett test igår.

Jag hoppade två rundor i 60 cm, och första rundan var helt okej men handbromsen var fortfarande lite i. Andra rundan skärpte jag till mig och folk som stod på banan sa att jag hade mycket bättre galopp, och garanterat bättre galopp än flera andra som hoppade. Så då tror jag att jag lyckades med dagens mål iallafall.

I första rundan fick vi ett ner och allt var helt mitt fel. När jag memorerade banan så missade jag alltid hinder nummer 6, så jag misstänkte att jag eventuellt skulle glömma den. När jag väl hoppade banan och flög över hinder nummer 5 så tänkte jag ”nu ska jag ut mot hörnet och förbi hindret där” bara att när jag väl hade tänkt klart det så upptäckte jag att siffran 6 stod på hindret som jag tänkte rida förbi. Så jag red en riktigt ful sväng och Hero försökte rädda oss men hann inte få upp frambenen så han rev översta bommen.

Jag var så arg och besviken på mig själv! För jag satte ju faktiskt min duktiga häst i en jävligt dålig situation. Allt var ju mitt fel!

Så när jag red an mot andra rundan så koncentrerade jag mig verkligen på både galoppen och att rida schysst. Och jag glömde inte hinder nr. 6 den andra gången iallafall och han hoppade den galant. Så då vart det en felfri ritt och en rosett.

Sandra filmade när jag hoppade så de kommer upp senare när jag hunnit ladda upp klippet.

 

1 2 3 4

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats