Stockholmsjenna

Dressyrmeeting i Östergötland

 

I början av Maj åkte vi iväg på vår första meeting. På fredagen rullade bilen och hästtransporten iväg till Östergötland. Då tävlingsplatsen inte hade någon uppstallning så fick Kalle bo på bästa Fiestad Farm hos Williams moster. Och som han trivdes! Nu var det ju inte första gången han var där (vi var där i 2 veckor förra sommaren), men han trivs alltid lika bra där.

 

 

När man är på meeting är det ju vanligt att man inte har tillgång till någon hage, men på Fiestad Farm finns den möjligheten. Och så glad Kalle blev när jag hade möjligheten att släppa ut honom i en gräshage på fredagen när vi kom fram, så han fick käka gräs fram tills kvällsfodringen. Vi själva bodde på hotell i centrala Linköping, men på Fiestad farm finns även ett Bed & Breakfast där man kan bo. Då bor man i ett supermysigt boende bara ett stenkast från sin häst.

 

 

På fredagskvällen åt vi middag tillsammans med Williams faster, kusiner, farmor och farfar. Efter middagen gick vi tillbaka till stallet, tog in Kalle och flätade färdigt hans man inför lördagens start. Jag fick starttid så tidigt att vi behövde gå upp kl. 05 på morgonen för att fixa det sista och sedan rulla iväg till tävlingsplatsen. Vi avslutade fredagen med att kvällsmocka innan vi åkte till hotellet för att sova.

 

 

På lördagen vaknade vi kl. 05. Fixade i ordning oss, fick frukostpåse från hotellet och åkte till stallet för att fixa det sista inför tävlingen. Vi turades om att äta frukost och fixa sysslorna på morgonen innan vi rullade iväg till tävlingsplatsen. Väl framme gick jag min vanliga runda. Jag har som rutin att jag vill gå en runda på tävlingsplatsen för att kolla in omgivningen. Jag kollar på framridningsbanan, tävlingsbanan, kollar hur underlaget är och kollar var toaletten finns.

 

 

Vi startade bara en klass på lördagen. Det hade regnat en del så framridningsbanan var väldigt blöt, tung & djup. Detta i kombination med att Kalle var seg som en snigel var ingen bra kombo. Jag lyckades inte heller komma till bra ridning. Kom in på tävlingsbanan och då drogs tempot ner ytterligare. Kändes som att han grävde ner sina hovar i underlaget…

Vi tog oss runt programmet men jag kände mig väldigt besviken då känslan inte var bra. Det märktes också på procenten, även fast jag trodde vi skulle landa på någon procent högre. Hörde av sambon som satte sig bredvid domaren att hon var väldigt sträng (var endast 6 ekipage av 16st som fick 60% eller mer). Men men, vi fick iaf 7,5 på skritten 😀 Man får va glad för det lilla.
Efter tävlingen åkte tillbaka till gården och Kalle fick gå ut i hagen i några timmar. Under dessa timmar umgicks William med sina kusiner och sin faster. Vi åkte sedan tillbaka till stallet på eftermiddagen, tog in Kalle runt 16.00 och förberedde honom & utrustningen inför söndagen. Därefter lät vi honom stå inne och vila med lite eftermiddagshö tills kvällsfodringen. Alexandra som har Fiestad farm kvällsfodrade hästarna på kvällen. Vi passade på att gå ut på stan och äta middag när vi blev ”stallfria”.
På söndagen ringde väckarklockan kl. 05.00 igen och iväg till stallet. Kalle hade redan fått morgonhö & kraft när vi kom dit, så vi började fixa knoppar och göra honom redo för tävlingen direkt. Hade start 1 timme tidigare än på lördagen med.
Idag hade jag ett nytt upplägg: kortare framridning och när jag rider in på tävlingsbanan ska jag galoppera lite precis innan startsignal.
Första programmet gick mycket bättre än dagen innan. Kände mig nöjd och att den satt. Fick 60,18% och ganska snåla poäng av domaren. Men men, så det är med bedömningssport. Kalle hade iaf bra energi hela programmet. Fick kommentaren ”Noggrant och planerat ridet men hästen behöver bli rundare i formen”.
Efter första starten fick Kalle lite Mash och sedan fick han stå och käka hö i transporten i väntan på nästa start.
Inför andra starten fokuserade jag bara på att skritta fram honom. Gick in en kort sväng på framridningen och red lite i trav & galopp med fokus på att han bjöd på framåt. Inne på banan hade Kalle bra energi och han kändes fin! Någon gång tappade jag tempot lite, speciellt efter övergångarna. Men fick fram honom igen. Han blev även lite öppen i sin form. Men jag var ändå väldigt nöjd med honom! Tyckte det kändes mycket bättre än på allsvenskan, men tyvärr fick vi lägre procent ??‍♀️ Bara att träna vidare. Däremot fick vi 6,5 på våra volter (bättre än senaste gångerna då vi fått 5or på volterna ?).
Kommentaren var ”Kunde va mer eftergiven, men är mjuk i sidorna. Jobba på med eftergiften. Lycka till!”.
Efter starten skrittade jag av Kalle en lite längre stund för hand innan vi gjorde honom redo för att åka hem. Han fick äta lite Mash & hö i transporten medan vi hämtade protokoll och packade färdigt allt innan vi sedan åkte hem.
Blev en 5h resa hem pga. vägarbete. Men Kalle var en ängel i transporten ?? Väl hemma promenerade jag honom lite, tog bort knopparna och sedan fick han gå ut i hagen med eftermiddagshö.
Ändå nöjda efter en lång helg. Allt in på rutinkontot. Bara att träna vidare 🙂
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats