Stockholmsjenna

brännsår över hela handen..

AJ!!!  säger jag bara… Idag när jag skulle ta in hästarna så hände de en liten sak. När jag endast hade två hästar kvar så får den ena hästen ryck och börjar dra iväg, han vänder baken mot mig och börjar kicka och sedan slänger han sig iväg. Han har ett grimskaft i något material jag inte riktigt vet vad det heter, men inte ett vanligt mjukt grimskaft så när han väl sliter sig så får jag brännsår över hela handen.  Jävlar vad ont de gjorde. Hade lust att släppa hästen helt efter de, men ledde iallafall upp den till stallet medans den dampade ur hela vägen.
Kollade sedan på min hand och såg hur blåsor började bildas plus att huden åkt av och handen var alldeles rosa.

Pratade med några i stallet efteråt och han har betett sig illa och ”hispigt”/på tårna mycket på sistonde med dem också. Dags att sätta på en kedja på honom tror jag…

Så idag vart de ingen promenad som jag hade tänkt mig med Hero då jag inte ens kunde hålla i en borste pga smärtan efteråt.

Åkte hem direkt efter och har suttit nu hela kvällen med is och annat kallt som kyler ner handen. Så fort jag tar bort isen eller de jag kyler ner handen med så blir det alldeles varmt och bränns igen.  Så jag kan helt enkelt inte ha handen utan is.  Har fått brännsår över handen, en blåsa på varje fingertopp samt två stora blåsor på handflatan. inte skönt alls!

Vi får se hur jag klarar natten. Om de inte blir bättre snart så får jag åka till doktorn imorgon…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra Plate

  vad är detta för häst ? en häst som stått hos oss flera vändor skulle nämligen flytta till stockholm. men det finns ju fler hästar som är hispiga, ouppfostrade m.m ä'n han 😛 mvh

 2. Camilla

  Ajaja! Stackars dig. Kunde de inte varnat innan du tog hästen? Tycker också du ska åka till doktorn så de tinte blir inflammerat när det blev så stort. Avskyr grimskaft och longerlinor i syntet material, bränner så förbaskat.Hoppas det läker snabbt och fint 🙂

 3. Stili

  I vårat stall är det en regel att alla hästar ska ha kedja på sig – alltid!Den kanske inte behövs varje dag, men den dagen då den faktiskt behövs så ska den finnas till hands och inte i stallet…

 4. Helene

  Jag fattar inte ens att de där grimskaften får säljas, jag vet precis vilket material du pratar om och de är LIVSFARLIGA.Åk till doktorn med handen – absolut! och sen snackar ni med hästägaren att grimskaftet ska bytas ut PRONTO om hon vill ha sin häst in och utsläppt över huvud taget!

 5. Emelie - TÄVLA OM GBG HORSE SHOW BILJETTER!

  Åh vad hemskt! Jag lider med dig. Jag hade en häst förut som mamma skulle longera, han fick något ryck och drar iväg så HELA longeringslinan dras igenom BÅDA mammas händer. Hon höll kvar så länge (plus att en longeringslina är lång) så det blev stora köttsår över båda händerna. Jag minns att hon körde bilen med armbågarna hem från stallet sedan för hon kunde inte röra händerna. Fyfan vad ont!

 6. Micaela

  Jag tycker absolut att du ska åka till doktorn. Det blir ju brännskador i handflatan vilket kan vara svårläkt om huden torkar och sen spricker upp igen. Kan bli fula ärr!

stats