Stockholmsjenna

Orklös

Vilken dag. Den började ändå fint med sovmorgon, vilket behövdes eftersom jag låg uppe halva natten och hostade konstant.

Väl uppe så var det fullt ös! En massa saker att göra, en pigg & aktiv William som var överallt och ingenstans samt en sjuk mamma. Min feber kan inte riktigt bestämma sig hur det ska vara, när jag hostar gör det ont över bröstet och det känns som att jag blir andfådd för minsta lilla.

 

Det har med andra ord varit en intensiv dag för en trött kropp. Runt lunch idag var det som att jag fick hjärtklappning efter att ha fått ”jaga runt” W och då kände jag att ”nä, nu får vi gå ut och gå en sväng”. På med kläderna och så gick vi först till apoteket för att köpa alvedon då mitt hade tagit slut. Sedan tog vi en lugn och kort runda i ett väldigt segt tempo. Jag koncentrerade mig mest på att bara varva ner lite.

 

William var väldigt nyfiken på snön. Såg gulligt ut hur han noga tittade runt på omgivningen. Tillslut somnade han och då bestämde jag mig för att rulla vagnen hemåt. Hann dock inte mer än komma hem och ta av mig skorna innan han vaknade igen ?

 

Jag vet inte om han är i nån period just nu. Just nu finns det två alternativ för honom. Alternativ ett är att klättra och klänga på allt! Jag överdriver inte när jag säger allt.. Han ska klättra upp på vagnen, försöker klättra upp för stolsben, upp i garderoben, på soffbordet och ja, på allt som korsar hans väg.

 

Sen kommer alternativ två, vilket gjort att jag funderat över om han är i nån period. Han är så extremt mammig.

Om jag står i köket kommer han dit och håller verkligen fast i mitt ben med båda armarna (som när man kramar benet) och var jag än går ska han följa efter. Om jag sätter mig nånstans ska han helst sitta i mitt knä (vilket är väldigt mysigt).

Om han exempelvis leker med sina leksaker medan jag diskar och om det enligt William tar för lång tid så börjar han gråtgnälla, säger ”ma-ma” och räcker fram händerna i en position som ”ta upp mig i din famn”. Så fort man gjort det så är han nöjd igen.

 

Började först fundera över om något förändrats på senaste tiden, men jag kan inte komma på något förutom att vi båda varit sjuka och att vi spenderat extremt mycket tid bara vi två på sistone.

Någon bloggläsare därute som känner igen sig eller någon som vet om det kan va en period han är i?

 

Eftermiddagen och kvällen gick i alla fall fort och nu är det sovdags för mig. William sover redan sött bredvid ❤️ Hoppas vi får en bra natt nu och en lugnare morgondag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Hej! Åh vad jag tyckte det var skönt att du skrev om detta med lilla Ws period. Jag har det precis likadant nu. Min son som är lika gammal har också blivit extremt klängig och kryper efter mig vart jag än går. Men nätterna är jobbigast. De senaste nätterna har han vaknat 02.00 och varit vaken i två timmar. Då ligger han och babblar och gnäller om vart annat samt röjer runt i sängen. Antar att de är inne i någon period nu. Skönt iaf att veta att det går över och blir bättre igen sen, bara att hålla i 🙂

  2. Elisabeth

    De går igenom olika perioder, våran 14 månaders tös har blivit klängig igen, men då vissa dagar så leker hon så snällt själv.

  3. Angelica

    Jag har typ förträngt när alla utvecklingsfaser ägt rum (nu är sonen snart 4,5 år och det håller fortfarande på ?) men det jag minns är att det HAR hänt. De tröstrika med barn är att de jobbiga perioderna går över! Tills det kommer nya vill säga ?

  4. Stina

    Hej! Kan varmt rekommendera appen «Wonder weeks» (är också en bok).. Enligt ett gäng forskare går alla barn igenom samma stadier av utveckling vid nästan exakt samma tid det första året. Vid varje steg lär sig barnet något nytt och får en ny syn på världen. Det gör dem ofta kinkiga, gnälliga, svårsomnade osv eftersom hela delas världsbild mer eller mindre rubbas. På vår 7-månaders stämmer det EXAKT när han går i och ur faser och vad han lär sig i varje fas, det har hjälp oss massvis att följa och läsa på appen vad det är han går igenom. Där står också tips på hur man kan förenkla det för honom, vilka typer av lekar han borde tycka om just nu baserat på vad han lärt sig osv. Otroligt intressant! Och apropå William då, i vecka 29-30 ungefär (räknat från BF, inte födelse) upptäcker de flesta barn helt enkelt att mamman kan gå ut ur rummet och försvinna: Barnet har lärt sig om ”avstånd”. Tänker att det är vad William nu har gjort 🙂

  5. Emma

    Min dotter är likadan, går jag iväg till ett annat rum blir hon så ledsen. Sen om hon får syn på mig igen efter att ha lugnat ner sig blir det likadant igen. Hon är extra känslig kvällstid och det är bara jag som får natta henne, hon blir hysterisk annars.
    Hon är lika gammal som William 🙂
    Kram och vilken härlig och stark mamma du är!

    1. stockholmsjenna

      Svar till Emma: Känner verkligen igen det där med att bebis blir extra känslig kvällstid. W som annars är väldigt glad av sig blir väldigt lätt ledsen & ängslig mellan kl. 17-20.
      Tack snälla va gullig du är ❤️ Kram

  6. Moa

    Han är så aktiv din lilla kille! Ivar är ju också sju månader, har dock inte börjat krypa men lämnar jag ett rum eller om han inte ser mig blir han också gnällig vilket han inte blivit tidigare så tror det är en fas här iallafall. Kram till er!

  7. Karlsson

    Vet att min dotter med hade 1 sån period runt 6-7 månader. Tror att dem hittar sin trygghet hos föräldrarna då. Och vill ha mycke kärlek tillbaka..

  8. Lisa

    Har en pojk som är lika gammal som lilla W och han är precis likadan, vänder jag ryggen till och går ifrån han inomhus så blir han tok ledsen men direkt jag tar upp han eller sätter mig på golvet blir han jätte nöjd!
    Extremt mammig period just nu, både mysigt och påfrestande! Han kan inte ens sova brevid mig just nu utan måste sova på min arm..

  9. Lisa

    Har en pojk som är lika gammal som lilla W och han är precis likadan, vänder jag ryggen till och går ifrån han inomhus så blir han tok ledsen men direkt jag tar upp han eller sätter mig på golvet blir han jätte nöjd!
    Extremt mammig period just nu, både mysigt och påfrestande! Han kan inte ens sova brevid mig just nu utan måste sova på min arm ?

  10. Matilda

    Min lille (7 mån) är likadan. Ibland kan han vara nöjd med att leka själv men ser han mig vill han bara vara hos mig istället. Enligt preglife-appen är det en fas omkring den här perioden ?

    1. Karolina

      Här är det likadant! Mammigt och gnälligt när vi lägger ner honom, och när han har ålat för långt bort från oss 🙁
      Hejja oss alla!!

  11. Irina

    Hej, min son är mammig hela tiden även han är snart 3 år. De har olika faser o sedan du är ensam med honom. Jag önskar dig att bli frisk igen, synd att jag bor lång från dig annars vill gärna hjälpa dig. Jag känner ensam på annat sätt, fick dotter i september o har inga kompisar här.

    1. stockholmsjenna

      Svar till Irina: Har också tänkt på det att jag är ensam med honom. Då kan nog mammigheten bli på ett annat sätt. Tack snälla Irina va gullig du är ? Inte alltid kul att va ensam oavsett av vilken anledning det är.

  12. Linda

    Min 7 månaders är exakt såhär med. Mycket av att han är mer mammig just nu för vår del tror jag beror på att våran håller på att få en tand ?

stats