Stockholmsjenna

Barnmat

Idag passade jag på att förbereda lite barnmat medan William tog en tupplur. Det är inte det lättaste att mixa puréer när han är vaken. Då kryper han fram till köket, drar i mina strumpor och byxor, ska smaka på strumporna, kollar in sin spegelbild på ugnen och sen får man ha koll på att man inte tappar något på golvet för då är William snabb med att smaka på det..

Jag får helt enkelt lösa det med att förbereda när han sover, sen mixar jag med blender & stavmixer när han vaknat.

Idag blev det fokus på grönt, rotfrukter och frukt. Allt som användes kom inte med på bild. Men lite potatis och palsternackspuré, banan och avokadomos, morotspuré, ärtpuré, päronpuré mm. blev det.

Eftersom det är svårt att passa W samtidigt som man gör portionerna så får jag dela upp det med att en dag göra lite frukt & grönt som idag. Och en annan dag göra mer matigt som lasagne, pasta med lax mm.

Jag fick många frågor på instagram angående portionsformarna jag använder. Dom är så himla bra! Jag köpte dom från Barnbutiken som ligger vid Drottninggatan. Dom är på 50ml per portion och superenkelt att få ur maten/portionen när den legat i frysen.

Idag fick han äta lite pasta med ost & skinka. Sedan fick han smaka lite på morotspurén som jag mixade ihop idag (som blev över) och den verkade va en riktig favorit. Han ville hellre äta den än vanliga maten. Till efterrätt fick han lite av päronpurén. Den blev lite vattnig denna gång tyvärr. Men han verkade gilla den ändå.

Sen var ni några som ville ha en recension av min nya blender som jag köpte. Guldvärd! Stark, snabb och det blir riktigt bra puréer i den. Mycket bättre än med stavmixer.

Jag har även använt den själv när jag gör smoothies och även där är den superbra! ? Kan rekommendera den till er som letar efter en bra blender.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Clara

    Hej. Jag har följt din blogg ett tag och jag blir rörd varje gång❤️
    Tycker det är så starkt och modigt av dig att vara så öppen med allt.

    Jag läste om att du gör mycket egen mat, jag undrar om det skulle kännas okej för dig att dela med dig av dem recepten?förstår om det är jobbigt att svara på alla inlägg men tänkte att jag provar.

    Ha det så bra
    Mvh Clara

  2. Ellinor

    Hej!

    Jag har en son som är några dagar yngre än William:) jag skulle vilja veta ungefär vad William äter på ett dygn och ungefär tider:) och hur mycket mat du ger per portion?:)

    Har en matglad bebis som inte alltid vill sluta äta nämligen så det är intressant att veta hur andra gör:)

stats