Stockholmsjenna

Uteritt

1

 

Igår spenderade jag min lediga dag i stallet. Hela 8h spenderades där. Började med att borsta rent Hero som hade fått gå utan täcke i hagen. Han var helt lerig och dammig. Efter en pysselstund red vi ut på en långtur på 2.5h i sällskap utav Sandra & Wiveur.

Hero är ju väldigt svårriden ute i skogen, och precis som Sandra sa : han tycker inte att det är speciellt kul utan gick mest bakom Wiveur och traskade motvilligt framåt, han vände även huvudet bakåt och undrade när vi skulle svänga hem igen under hela turen. Det vart dock en del trav och galopp samt ridning på nya vägar. När vi väl vände hemåt igen så åkte Heros öron framåt och han traskade på framåt i en hög fart. Det var som om han skrek ”Äntligen!”.

Hästar fungerar ju på olika sätt. Precis som oss människor så tycker inte alla människor om att vara på okänd mark utan vill hellre vara hemma där man känner sig trygg. Det kan ju även vara så att det är något som hänt Hero tidigare i livet som gjort att han inte tycker det är kul att vara ute i skogen.

Men jag ska försöka få honom att känna sig trygg och avslappnad ute i skogen så att det faktiskt blir roligt och inte obehagligt för honom att ridas ut mer än på ridslingorna runt vår anläggning.

Väl hemma på gården igen så vart det ytterligare pyssel då hästarna var rätt leriga. Spola ben och tvätta utrustning fick göras. Släppte sedan ut hästarna i hagen igen i några timmar innan det var dags för insläpp.

 

2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erica

    Oj, det måste ta emot lite. Jag vet att.Cassador stod bara på bakbenen när jag skulle rida ut i början och kom inte från anläggningen. Idag gillar han verkligen skogen.

    Har du provat att promenera för hand och kanske ta er till andra ställen där det bjuds på godis eller gott gräs. Göra uteritten till något gott istället för ett träningspass ? hoppas du hittar en lösning, för er bådas skull.

stats