Stockholmsjenna

Matbluffen i barnmatshyllan

Jag såg på Food Pharmacys blogg att de hade skrivit ett inlägg om matbluffen i barnmatshyllan. Ett oerhört viktigt inlägg om hur skrämmande det faktiskt kan vara med den mat vi ger våra barn. Vi är oftast väldigt måna om vad vi själva äter, var maten kommer ifrån osv. Men när det gäller barnets mat så tar vi bara något som står där på mathyllan utan att egentligen ens tänka på vad den innehåller.

 

Ett litet utdrag ur Food Pharmacys inlägg är:

” Visste ni till exempel att avdödade, sterila klämpåsar säljs som ”yoghurt” i mataffärerna?

Tidigare i år skrev en konsument till Livsmedelsverket och frågade om det är tillåtet att kalla en avdödad produkt för yoghurt, så som till exempel Semper gör. Livsmedelsverket svarar tydligt att detta inte är tillåtet. (…) Här luras alltså både barn och föräldrar att tro att det är en yoghurt med levande yoghurtkultur de köper. Vilken matbluff! ”

 

Tycker alla borde gå in och läsa blogginlägget och få sig en tankeställare. Ni hittar inlägget HÄR.

Jag försöker alltid i bästa möjliga mån välja bra mat till William. Till välling får han färsk välling, maten försöker jag så ofta det går laga från grunden med bra råvaror (som ensamstående är det inte alltid lätt, men när man har tid med storkok är det perfekt när man kan frysa in lite) och nu när yoghurten Love Bugs lanserades så kör vi även på den.

 

Jag kanske resonerar fel, men ibland tänker jag också att bra mat kan rädda ens hjärta. Vilket jag brukar ha i tankarna eftersom William föddes med ett hjärtfel och hans pappa dog ung på grund av en okänd hjärtsjukdom. Det är klart att bra mat inte garanterar att man inte får problem med hjärtat. Men tänker att det på långsikt kan leda till mer positivt än negativt. Flummig text, men hoppas ni förstår mina tankar 🙂

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats