Stockholmsjenna

Förlossningsberättelse Del 1

Bättre sent än aldrig. Men här är min förlossningshistoria. Har delat upp det hela i två delar…

 

Det hela började dagen innan beräknad födsel. Den 15 juni vaknar jag upp på morgonen med att det är lite blött i trosan. Tänker ”men inte har jag väl kissat på mig?!”, går upp på toa och märker att hela trosan var blöt och dessutom var det några små små små blodprickar. Blev lite orolig pga. blodet och ringer förlossningen. Eftersom det inte rann mer vatten blev jag ändå inkallad för kontroll, fast 4 timmar senare. Så jag äter frukost och fixar mig i lugn och ro innan jag tar en taxi in till SöS. Väl framme får jag först ligga med CTG och sedan blev det en koll. Det var inte vattnet som gått utan troligtvis den ”första hinnan”. Jag stod där som ett frågetecken eftersom jag inte visste att man tydligen har två hinnor. Blev hemskickad för att vila och återkomma ifall det börjar rinna mer vatten eller om jag får tätare värkar. Innan jag åkte hem bad jag dom att kolla hur öppen jag är och då var jag 2-3 cm öppen.

 

IMG_8584

 

Så jag åkte hemåt igen. På vägen hem tänkte jag att jag borde äta pasta eftersom min barnmorska hade sagt att man ska ladda upp med pasta och dylik inför en förlossning eftersom det kan jämföras med ett maratonlopp. Men något inom mig sa att jag inte skulle hinna äta pasta idag. Istället blev jag sjuuukt sugen på en kebabtallrik när jag gick förbi pizzerian på vägen hem. När jag kom hem åt jag den där kebabtallriken, och tro det eller ej, Men jag åt upp allt (!), alltså varenda bit och med det så menar jag även varenda bit lök….

 

Jag fick sedan matkoma och bestämde mig för att gå och vila. La mig i sängen men efter ett tag bestämde jag mig för att det kanske är lika bra att ringa till min BM och berätta om förmiddagen. När jag reste mig upp från sängen sa det bara ”poff” och det rann vatten över hela golvet. Jag stod helt chockad och förstod först inte vad det var som hände. Sen fick jag lite smått panik och gick ut till vardagsrummet medan det forsade ut vatten. Blev lixom spår av vattenpölar efter mig när jag gick. Min mamma låg och solade samt pratade i telefon på terassen och hon hade stängt dörren från yttersidan, så jag försökte få henne att se mig men det var lättare sagt än gjort.. Jag gav upp och gick istället in till badrummet, ringde Sebbes syster för att berätta att det var på gång, tog på mig en ordentlig förlossningsbinda och sedan ringde jag förlossningen. Egentligen var det fullt på SöS. Minns att dom frågade om jag verkligen behövde komma in just då eller om jag kunde vänta nån timme. Men efter att hon i telefon räknade värkarna tillsammans med mig så bestämde hon att jag borde åka in. Minns att hon sa ”Vi har ju inga platser just nu, men kom in hit så har vi dig åtminstone här på plats”. Sedan. försökte jag få kontakt med min mamma igen som fortfarande pratade i telefon och jag lyckades. Jäklar vilken fart det blev på henne då när hon såg mig stå där i vattenpölen. Haha! 😛

 

IMG_8587

 

Ringde sedan först min pappa som åkte direkt från jobbet, men först var det köer i stan på grund av nån kändisfest och sedan var det köer på motorvägen på grund av en trafikolycka. Ringde även taxi men även taxibilen fastnade i köerna. Medan vi väntade på antingen taxibilen eller min pappa så hann jag nog blöta ner 4 par byxor & minst lika många trosor. Det rann lixom igenom dom där gigantiska förlossningsbindorna.

Taxibilen var sedan först på plats och jag fick sitta på handdukar och med en handduk mellan benen när vi åkte in mot SöS.

 

IMG_8589

 

Väl framme bad jag om ursäkt säkert hundra gånger till personalen på SöS om det blir blött på golvet pga. vattnet. Haha, dom är nog ganska vana vid sånt.. Sedan fick jag vänta lite innan det fanns ett ledigt rum. Innan jag fick rummet så hann min bästa vän Jennie komma dit och när vi sedan fick rummet så tog det inte lång tid innan Sebastians syster Alexandra kom. Sedan började det ”roliga”…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats