Stockholmsjenna

Drama i stallet!

Oj vilken dramatik de var i stallet idag!  Allt hände på engång och det händer aldrig något i vårt stall i vanliga fall.

Först kommer jag till stallet och upptäcker att nu är det ju mörkare ute tidigare eftersom man gått bakåt en timme. Så vid 16.00 när jag tog in hästarna så var de likamörkt som de brukar vara vid 17.00. Ingen bra idé att ta in dem vid 16.00 nu under vintertiden alltså.

Sen är det en häst som tydligen gick omkull idag och rev upp halva benet upp till knät. Och när ägaren står och pysslar med det så får den andra hästen foderstrupsförstoppning (hon har sedan tidigare stora problem med foderstrupsförstoppningar och får därför bara äta/dricka lucern-välling), och en rejäl sådan. Så veterinären kallades. Och dessutom så kom det en ny häst mitt i allt som flyttade in till oss.

Det var alltså liv i luckan i vårt annars lugna och tysta stall. Jag läste även nyligen på Facebook att hästen som fick foderstrupsförstoppningen nu är påväg till Ultuna. Jag hoppas de löser sig för dem!

I övrigt så hade jag medryttaren som red Hero idag och det hade gått bra. Så det är skönt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Men oj! Foderstrupsförstoppning är inte att leka med.. Jag hörde om en som hade en häst som fick det, och hon hade hört att man skulle ställa in hästen i transporten och köra på gropiga vägar så att "proppen" lossnade… Så det gjorde hon! Tror faktiskt att det gick bra, men jag skulle nog i första hand tillkalla veterinär x)

stats