Stockholmsjenna

Sista stjärnornas hoppning-träningen på hemmaplan

Dagen började med att jag träffade på söta Amanda Rydman vid bussen påväg till Stora Wäsby. Så himla trevlig är hon, och självklart vart det en massa snack om hästar!

När vi väl kom fram så släppte Fabian in mig i ridhuset där Musse Hasselvall tränade i en grupp innan på en liten men mycket pigg ponny. Precis innan jag kom in i ridhuset så hade Musse ramlat av hela 3 gånger då han red barbacka, så de hämtade en sadel åt honom. Men man ska se det på den ljusa sidan: han gjorde inte illa sig + att han tränade balansen! När han väl fick sadeln så gick det jättebra och han satt kvar resten utav passet.

Sedan började nästa träning. Musse bytte häst, och de andra stjärnorna kom in. De började med att ha en liten pratstund innan de sedan började rida fram hästarna. Under dagens framridning så tränade de på djup- och lätt hoppsits, travade över bommar samt tränade på att svänga hästarna på volter. Sedan hoppade de fram på några hinder.

Sedan var det dags för dagens övning: Banhoppning med omhoppning. De hoppade en bana på 8 hinder i grunden, blandat med räcken, en sax, oxrar, en kombination, dogleg-linjer samt en trippelbarr som avslut innan mållinjen. Och alla gjorde det fin fint! Ingen ramlade av idag, och många red fort!
Omhoppningen var på 4 hinder: räcke, oxer, kombinationen samt avslutade på trippelbarr. Och som omhoppningar alltid innebär – snabbast vinner! Så gasade många på för att rida snabbast.
Och rent generellt kan man tänka sig att snabba och orädda Musse vann, men icke! Idag var det Amanda som red i ett lite lugnare tempo, men tog mycket snävare svängar som vann med 1 sekund snabbare tid än Musse.

I övrigt måste jag säga att alla har utvecklats något enormt! Speciellt Erik Segerstedt som fått en mycket bättre balans samt sits sen senast jag var och kollade på dem. Så det var riktigt kul att se.
Självklart är alla stjärnorna nervösa och förväntansfulla inför Globen, och de tycker att det ska bli så kul!

Måste även bara dela mig mig utav en rolig och gullig sak jag hörde idag under träningen när de pratade om Globen.
Sara Sommerfeld: ”Det blir väl inga såna där vattenhål där?”  ( vattenhål=vattenmatta antar jag att hon menade )

Lägger upp bilderna från dagens träning i ett annat inlägg.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats