Stockholmsjenna

Dags att skaffa spisskydd?

Jag har insett att jag måste skaffa ett spisskydd/hällskydd eller vad det kallas. Trodde inte att jag skulle behöva det. Men William är ju så lång och som ensamstående så är det inte direkt någon annan som kan ha koll på honom medan man lagar mat. Visserligen har jag alltid koll på honom, men jag är bara en människa och tyvärr har man inte ögon i nacken. Och man vet ju hur snabba barn kan va…

Nu har vi kommit till ett stadie då William gärna vill hjälpa till och göra sånt som jag gör. Dessutom är han hela tiden med sina långa armar och försöker ta saker som står på köksbänken (och han når väldigt bra).

 

Anledningen till varför jag insåg att jag måste ha spisskydd är för någon dag sedan så höll jag på att laga mat, jag förberedde och ställde då en kastrull med ärtor på spisen, men satte aldrig på spisen utan började skala potatis istället eftersom jag ville ha klart potatisen först som tar längst tid.

 

William ville gärna hjälpa till så han skulle få lägga de nyskalade potatisarna i en skål. Men han har nog sett att jag brukar lägga potatisarna i en kastrull, så jag ser hur han går fram till spisen och försöker nå för att kunna lägga potatisen i kastrullen med ärtor.

Jag var sååå glad då att spisen inte var på (!) för om jag inte hade varit snabb nog så hade han ju kunnat bränna fingrarna när han försökte nå kastrullen.

 

Gulligt av honom att han försöker hjälpa till, men aj så fel det kan bli innan man är stor nog att förstå. Där och då bestämde jag mig för att nästa inköp blir ett spisskydd för att minska risken för ev. olyckor. Jag menar, bättre att ta det säkra före det osäkra..

 

 

Har jag någon läsare som har/har haft spisskydd och kan tipsa om någon bra? Eller alla kanske är lite ”same same”?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. J M

    Jag, har det högst upp till höger! Tycker det är bra och bra när det är lite kanter på sidan.. Fångar upp vattnet bättre än den utan kant på sida.om det ev skulle koka över eller något sånt

stats