Stockholmsjenna

Tävlingen igår

Tävlingen igår gick inte som förväntat.  Hero var jättenervös för allt och alla. På framridningen vart jag en aning besviken på honom. Han är den absolut snällaste hästen i vanliga fall. Men inte igår…  Han fick något jäkla ryck och började bocka, sparka bakut, dra iväg och dessutom försöka kicka mot andra hästar.  Det blåste en del och de hade satt upp avspärrningsband som fladdrade och lät och han vart livrädd för det och det var då han drog iväg.
Så ingen ordentlig framridning vart det, det enda jag kunde koncentrera mig på var att han inte skulle dra iväg eller kicka mot någon annan.

Inne på banan sen så lugnade han ner sig, men han gick fortfarande väldigt spänt så man fick inte ut det man vill utav hans steg. Han vart även väldigt stel så jag försökte istället rida så nogranna vägar som det gick.  Sen fick vi några små missar men det var pga. mig. Blandannat att jag höll på att glömma bort banan och gjorde världens fulaste halt för att jag vart stressad. Och sen att jag tog förgivet att han skulle fatta felgalopp (eftersom han har svårt med höger galoppen och fattar ofta, speciellt på tävling, fel galopp), så jag tyckte det kändes lite konstigt och istället för att titta ner och extra checka så bröt jag av och fattade ny. Så då fick man ju avdrag på poängen.  Jag får ta och inse att han faktiskt har utvecklats och KAN fatta rätt galopp nu och faktiskt gör det på tävlingar.

Men jag är nöjd över ritten iallafall.
Och som jag sa till mina kompisar:  Jag kom inte sist iallafall. 😉

 


Jag är nöjd trots allt eftersom det var Heros första lokala tävling.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frieda

    Ni var säkert duktiga! =) Man är ju oftast besviken själv, medan andra tyckte att det gick bra! =)Alla har dåliga dagar, hästar har en tendens att ha de dagarna när det blåser ute! ;)Keep up the good work!

  2. fridan

    sådär är kalle också ibland på tävling och kickar mot andra och bockar och har sig, inte kul alls! för som du skriver, det blir ingen ridning, man sitter bara o hoppas att han inte ska träffa nån :(vad red du för program??

stats