Stockholmsjenna

Fråga Stockholmsjenna

Fråga från Frida:
Vad är fodertranet bra till?

Svar:  Fodertran är bra till mycket. Det beror vad man vill använda det till. Det är väldigt svårt att få tag på Fodertran och används inte direkt som fodertillskott. Även fast man kan ge det.
Fodertran innehåller A, D3 och E vitaminer vilket är viktigt och bra för hästen, En källa av energi som hjälper till att främja en bra hälsa, blank hårrem, starkare tänder, ögon, ben och hovar och att få hästen ”i form”.
Att ge fodertran till sin häst anses och som det vettigaste. Dels för att dem får i sig vitaminerna, dels för omega3 fetter och att hästen får ett bättre infektionsförsvar.

Fodertran kan också hjälpa vid svår mugg. Det som Hero nu har. Jag behandlar hans ben med fodertran + ett antibiotika som jag blandar ihop. Och det har fungerat jätte bra! Att använda fodertran som hovfett är något som tydligen vad jag har hört, stärker hoven bättre än vanligt hovfett.

Sen har jag hört att fodertran gör att det blir bättre ”hjärnsignaler” från din häst. Vilket då leder till att hästen blir smartare. Om det är sant vet jag inte. Men det skadar ju inte att testa om man vill ha en smartare häst 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Hej Jenna.
    Jag kom in på din blogg när ja sökte efter Fodertran och jag har en fråga vars du fick tag i det? Jag är i stort behov utav det men finner det inte någonstans på nätet. Skulle var väldigt tacksam om du svarade 🙂
    / Malin

  2. Helena

    Var köper du Fodertran? Har letat efter det, är så bra till så mkt =) Jättebra till fånghästar, både att smörja på hovarna och att ge som fodertillskott. Även till mugg som du skriver (som min pålle har lite problem med).

stats